SVVAMP – SVVAMP

Facebookrssmail

SVVAMP4000Het uit Zweden afkomstige Svvamp bestaat uit de 3 vrienden Adam Johansson, Henrik Bjorklund en Erik Stahlgren. Bij allen gaat hun voorliefde uit naar de rock, folk en blues muziek. Tijdens de gezamenlijke jamsessies ontwikkelden zij hun sound met als uiteindelijk resultaat deze debuut plaat. Voor mij is het een eerste kennismaking met deze band en nieuwsgierig besluit ik het album direct aan een gehoortest te onderwerpen. Nadat alle nummers in 35 minuten voorbij zijn gekomen laat ik de 2de luisterbeurt van Svvamp even voor wat het is om een paar dagen later de band een nieuwe kans te geven. Na dit luisterproces op deze manier 3 weken gevolgd te hebben is mijn 1ste indruk toch iets genuanceerder geworden.

De huidige populariteit van hernieuwde 60/70’s muziek lijkt geen grenzen te kennen. Dat heeft als consequentie dat het lastig is je nog te onderscheiden tussen het grote aanbod dat de muziekether in wordt geslingerd. En dat gaat dan ook op voor het eerste “kindje” van Svvamp. In algemene zin is het een fijne plaat waar veel luisteraars klanken van herkenning zullen horen. Op de website valt te lezen dat de band zelf denkt aan genres zoals we dat bijvoorbeeld kennen van o.a. Cream, CCR en Crazy Horse. In enkele nummers horen we zelfs Robert Plant achtige zang en wat is daar nou mis mee?

Echter, te vaak vraag ik me af waar ik het intro en/of een eventueel gitaarrifje toch van herken. Mijn hersenen kraken te lang en te veel om te vinden dat de band een eigen smoel heeft ontwikkeld. En waar veel Cd’s in deze tijd ruimschoots de 60 minuten bestrijken blijven we nu bij de 35 minuten steken. Misschien is het daarom wel dat er, in ieder geval voor mij, te weinig afwisseling valt te beluisteren en er voor mijn oren de nodigde prikkeling ontbreekt om dit debuut in de toekomst veelvuldig te gaan draaien. Anderzijds zal het mij ook niet verrassen als Svvamp live wel een goede indruk gaat achterlaten. Dit juist vanwege het gegeven dat de herkenning uit vroegere tijden en het toch best swingende groovy en rockende geluid de toeschouwer mee kan nemen en een fijne avond kan bezorgen.

Gelukkig is het positieve van dit digitale tijdperk dat binnenkort iedereen zijn eigen mening kan vormen. Indien blijkt dat je een totaal andere mening bent toegedaan en je vindt dat het zeker een aanschaf verdient, dan is de slechts 7 euro te verwaarlozen. Dat dan weer wel.

(6,5/10, RidingEasy Records)

Tracklist:
01. Serpent In The Sky
02. Fresh Cream
03. Burning Down
04. Free At Last
05. Time
06. Big Rest
07. et My Foot And Leave
08. Golden Crown
09. Blue In The Face
10. Oh, Girl
11. Down By The River

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ