Rising Sunset – De Mysterium Tenebris

Facebookrssmail
Rising Sunset - De Mysterium Tenebris

Rising Sunset is een combo uit Malta dat al sinds 2001 bestaat. Zelf ben ik onbekend met de voorgaande albums ‘Equinox’ (2012) en ‘Decretum’(2014) maar volgens eigen zeggen is de band nogal geëvolueerd, mede door de nodige bandwisselingen, van symfonische power metal naar symfonische blackenend death. . Bandbrein is in ieder geval Carlo Calamatta en die heeft er mede voor gezorgd dat dit een behoorlijk avontuurlijk album is geworden. Verder helaas weinig info ook omtrent wie welke vocalen voor zijn rekening neemt.

Opener ‘Storm Over The Citadel’ start nogal voorspelbaar met kerkkoren en is verder nou niet bepaald een storm. Het nummer is nogal traag, erg symfonisch en niet bijster sterk. ‘Glutons Of The Pre-Diluvian’ kent eenzelfde aanpak maar is al beter van opzet mede door de sterke afwisseling tussen brute death grunt en venijnige scream vocalen die echt sterk verhalend zijn. Hierna krijgen we met ‘Serpent Of Eden’ een ijzersterk nummer dat je door het zware logge ritme direct bij je kladden pakt. Een perfecte weergave van hoe symfonie, black en death verpakt kunnen worden in een heerlijk avontuurlijk nummer. Verder hebben alle nummers een beetje dezelfde aanpak, lang uitgesponnen tracks met een verhaal, verpakt in een combinatie van symfonie, black, death melancholie en vooral lekkere mystiek. Niet alle nummers zullen je meteen pakken maar het al genoemde ‘Serpent Of Eden’, ‘Abode Of The Living Dead’, ‘Fate Of The Tribulation’, ‘The Harlot Riding The Beast’ en het titelnummer mogen er zeker wezen en bezorgen je zonder meer avontuurlijk luisterplezier.

Rising Sunset brengt een alleraardigst spannend album dat veel stijlen combineert maar vooral de liefhebbers van symfonische Black zal aanspreken. Dit komt door de erg sterke vocalen en de snellere stukken die ervoor zorgen dat het lekker pakkend en spannend blijft terwijl het ook bruut en onheilspellend klinkt. Ondanks het aarzelende begin een sterk album van deze Maltezers en ik hoop de band eens live te mogen aanschouwen. De hoes is overigens echt fantastisch en geeft prima weer wat je kan verwachten. (80/100) (Wormholedeath records)

Tracklist:

1. Storm over the Citadel 07:46
2. Gluttons of the Pre-Diluvian 05:57      
3. Serpent of Eden 06:46             
4. The Book of Enoch 07:34        
5. Rise of the Behemoth’s Agony 07:42 
6. The Harlot Riding the Beast 07:17       
7. De Mysterium Tenebris 08:35              
8. Abode of the Living Dead 06:47           
9. Fate of the Tribulation 06:29 

Band:

Clifford Smith – Bass
Carlo Calamatta – Drum programming, Guitars, Vocals
Ian Spiteri – Keyboards
Joseph Camilleri – Guitars, Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ