Powerwolf – The Metal Mass Live

Facebookrssmail

672_PW_RGBHet Duitse Powerwolf besloot om na zes studio-albums de fans eens te verwennen met een live registratie waarop het beste van die cd’s samengebundeld werden. Powerwolf is in eigen land al jaren een van de toppers in het heavy metal genre en langzaam maar zeker zetten ze hun opmars ook in de rest van Europa verder. ‘The Metal Mass Live’ is dan ook het perfecte album voor niet-kenners om kennis te maken met dit beschilderde kwintet.

‘The Metal Mass Liv’e opent met ‘Blessed & Possesed’, de titelsong van hun laatste album dat verscheen in 2015. Daarmee is ook de teneur gezet voor dit hele live gebeuren. Powerwolf tapt hiervoor vooral uit zijn laatste drie albums, met tussendoor eenmalige uitstapjes naar het tweede en derde album. Het debuut wordt volledig over het hoofd gezien tijdens de zestien nummers op dit live-album. Of dat erg is laten we in het midden, want Powerwolf weet live zijn mannetje te staan en met zes albums op het rekwest heb je dat debuut niet nodig om een stevige liveset op poten te zetten zoals ze op ‘The Metal Mass Live’ laten horen.

Zanger Attila Dorn bewijst dat hij zijn publiek op een fantastische wijze en met de nodige humor (‘Resurrection By Erection’) kan bespelen. Alleen jammer dat hij dat in de eigen landstaal doet en niet kiest voor het internationale Engels. Zeker als je als band zieltjes wil winnen buiten de eigen landsgrenzen, is een live plaat opnemen in het Duits niet direct aangewezen.

Voor de rest is ‘Metal Mass Live’ een meer dan degelijke live plaat geworden, waarop Powerwolf de bekendste songs uit hun repertoire verzameld hebben. Het thuispubliek slikt al die meezingers voor zoete koek en technisch is er ook nauwelijks iets aan te merken aan dit gebeuren. Wat wel opvalt naar gelang de songs vorderen is dat die, op studio-cd, sterkere nummers samen, in live versie, een beetje eenheidsworst dreigen te worden. Het zijn echter wel deze songs die de fans willen horen en de klant is nog steeds koning.

Dit live werkje zal in de winkels ook verkrijgbaar zijn met dvd-materiaal, waarop drie liveconcerten te zien zijn.

(8/10, Napalm Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ