Scarecrow – Exterminators of the Year 4000

Facebookrssmail

De Scarecrow is een fictieve superschurk uit de strips van DC comics. Hij is vooral een tegenstander van Batman. Scarecrow is ook een film uit 1973 met Al Pacino en Gene Hackman. Maar deze Scarecrow is er eentje die ik nog niet kende, een Finse horrorpunk band.

Het mag duidelijk zijn dat deze horrorpunkers veel inspiratie halen bij hun Amerikaanse broeders van The Misfits, tot en met het artwork aan toe. De Finnen klinken ietsje rauwer en donkerder misschien, maar zeker vergelijkbaar met hun grote voorbeeld.

Na een onheilspellend intro gaat het meteen lekker los met ‘Scream Queen Death Hop’, een lekker vlot nummer wat ook op ‘Earth A.D.’ had kunnen staan. ‘Horror of the Beach Party’ vervolgd in een lekker up tempo en met een hoog mee schreeuw gehalte. Ook ‘Macabre Night’ houdt het tempo er lekker in na een rustig introotje. Deze band behoort toch echt wel tot de vaandeldragers van het genre, alles is gebaseerd op hun voorliefde voor horrorpunk en hun grote voorbeelden The Misfits en Samhain. Toch drukken deze Finnen wel hun eigen stempel op de muziek, en zijn ze tot mijn verbazing ook al ruim 15 jaar bezig, heb ik dus toch heel wat gemist want dit is puur genieten!

Lekker in het gehoor liggende deuntjes, goeie riffs en goed mee te bleren teksten. Hoogtepunten zijn er volop, maar zeker ‘Theatre of death’, ‘Waiting for the end’ en ‘Ghost in the graveyard’ en, eigenlijk alleen maar…

Scarecrow is een te gekke band en ik snap dan ook niet dat ze niet bekender of erkender zijn, persoonlijk een mooie ontdekking, alleen veel te laat! Verplichte kost voor iedereen die zich horrorpunker durft te noemen. Bij gebrek aan nieuw werk van The Misfits mag je deze toch zeker niet missen!

(85/100, Inverse Records)

Tracklist;
• Scream Queen Death Hop
• Horror of the Beach Party
• Macabre Night
• More Skulls
• Angels Death
• Waiting for the End
• They Live
• Theatre of Death
• Ghost in the Graveyard
• Deathfuckingtank
• Exterminators Outro
• 6ore 6ore 6irls
• Nightride

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ