King – Reclaim The Darkness

Facebookrssmail

KING - Reclaim The Darkness - cover 300dpiKing is een blackened death metal band uit Australië opgericht in 2013 door gitarist David Hill en zanger Tony Forde. David en Tony hadden al eerder met elkaar samengewerkt in verschillende grindcore en death metal projecten maar waren op zoek naar meer diepgang in hun muziek. Aangevuld met drummer David Haley verschijnt binnenkort het debuutalbum ‘Reclaim The Darkness’.

Het album opent met een winderig intro, een rustig gitaar intro de spanning loopt langzaam op en barst los in het nummer ‘Cold Winds’. Goed en melodieus gitaarwerk vormen een opmaat naar de krachtige vocalen van Tony Forde. Een sterke compositie welke de aandacht trekt en me nieuwsgierig maakt naar meer. Meer komt er en wel in de vorm van titelnummer ‘Reclaim The Darkness’, ook met nummer wordt ik niet teleurgesteld. Flinke heavy metal riffs en steeds weer die vocalen die het nummer smoel geven. Sterke drumpartijen en niemand die de basgitaar mist, wellicht een van mijn favorieten op dit album.

‘All In Black’ is misschien wel het meest brute nummer maar heeft daarentegen ook wat progressieve invloeden, kortweg een heerlijk nummer vol variatie. Verrassende nummers, steeds wanneer je denkt dat je het spel doorhebt verrast King met een nummer. Zo ook ‘Night Sky Abyss’, een nummer met opvallend gitaarwerk, riffs waar ze op dit moment bij Iron Maiden jaloers op zouden zijn. “Catchy” refrein zonder te veel van de agressie te verliezen. ‘Winter Sons’, ‘Black North’ en ‘The Journey Begins’ zijn, zoals de titels al doen vermoeden. nummers op de black metal leest en toch barsten ook deze nummers van de melodie. De afsluiter ‘One World One King’ is in mijn oren een van de mindere nummers.

King heeft de lat met deze debuutplaat hoog gelegd. De diepgang die de mannen met dit project zochten hebben zij zonder meer gevonden. ‘Reclaim The Darkness’ is een sterk debuut dat naar meer smaakt.

(8,5/10, Indie Recordings)

Tracklist:
1. Cold Winds
2. Reclaim The Darkness
3. All In Black
4. My Destination The Stars
5. Night Sky Abyss
6. Winter Sons
7. Black North
8. The Journey Begins
9. One World One King

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ