Devilskin – Red

Facebookrssmail

We moesten er even op wachten, maar het nieuwe album van de alternatieve metal band Devilskin komt eraan. Vier jaar heeft de groep ons laten wachten, is de nieuwe plaat ‘Red’ het wachten waard?

Eerst even wat over de band zelf. Devilskin is dus een alternatieve metal band uit Nieuw-Zeeland. Ze bestaan dit jaar alweer 10 jaar en hebben in die tijd 2 andere studioplaten en één live album op de markt gebracht. Deze gaven de heren en dame aardig wat populariteit. Hiervan is het nummer ‘Little Pills’ waarschijnlijk de bekendste. Het debuut stond in eigen land zelf 47 weken in de hitlijsten. Beide studioplaten behaalden daar zelfs de toppositie voor een tijd.

Bassist Paul Martin zegt het volgende over de nieuwe plaat: “We really took our time with RED, we had the vision and we knew it had to be done right. The songs each have so much life and we felt a real duty to do them justice. There are some really personal and very real moments on this album. We absolutely did not hold back, there are songs about struggle, depression, suicide and loss and there are songs about strength, hope, victory and love. We demoed almost 30 songs for this album so we had a lot of work to do to narrow the list down. We felt it was especially important to give the listener a total immersive experience from start to finish. There’s lots of mood, colour and texture in the songs as well as between them. It’s a trip.”

‘Red’ heeft dus hoge verwachtingen. Laten we maar gelijk zeggen dat die de verwachtingen waarmaakt. De nummers klinken allemaal weer prima. Zangeres Jennie Skulander klinkt geweldig. Ze bewijst dat ze een hoop met haar stem kan. Ook de solo’s zijn van kwaliteit. Dit is een plaat waar je energie van krijgt.

Die ”trip” begint gelijk op volle snelheid met ‘Do You See Birds’. Op dit nummer laat de zangeres horen dat ze ook een scheur heeft en daar krachtig mee kan zingen. Met ‘All Fall Down’ komt een van de beste solo’s tevoorschijn. Dan zijn er ook nog nummers als ‘Endo’ te vinden, dat wisselt van bruut naar meer melodisch op een mooie manier waardoor de betekenis krachtiger naar voren komt. Ook het iets rustigere ‘Sweet Release’ mag er zeker wezen en heeft een emotionele lading.

Een plaat van hoge kwaliteit. Devilskin heeft zeker potentie om nog groter te worden, ze bewijzen met ‘Red’ en zijn voorgangers uitstekende muzikanten te zijn. De nummers zijn krachtig, energievol, emotioneel. In een aantal nummers grunt ze, daar moet je van houden. Zeker de moeite waard om Devilskin eens te checken. (79/100) (Devilskin Ltd)

Tracklist

1. Do You See Birds
2. All Fall Down
3. Corrode
4. Eyes Red Heavy
5. Same Life
6. The Victor
7. Blood & Bone
8. Endo
9. Bright Lights
10. Sweet Release
11. Be Like the River
12. Everybody’s High But Me

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ