Thrashers van Usurper terug na 26 jaar!

Facebookrssmail

Eén van de allereerste extremere thrashbands van Nederland, keert na 26 jaar terug aan het front.
Usurper werd in 1985 opgericht onder de naam Sepulchral Death, om in 1987 de naam om te dopen naar Usurper.
In het tijdsbestek 1987-1990 bracht de band twee demo’s uit en een album uit.
Van het album ‘Devine Spiritual and Intellectual Development’ uit 1990 wordt op verkoopsites, voor vooral de compact disc versie, een exorbitant hoge prijs gevraagd.

Usurper 2016

Na de re-release van het ‘Devine…’ album vorig jaar op het Braziliaanse Marquee Records (CD + DVD) en vlak voor de aanstaande (dubbel vinyl) re-release op het Amerikaanse The Crypt Records heeft toenmalig zanger/gitarist Patrick Harreman besloten de band nieuw leven in te blazen.

Na met diverse muzikanten in zee te zijn gegaan heeft Harreman uiteindelijk een “killer line-up” bij elkaar gebracht om op vrijdag 2 september een reünie optreden te geven in de Vlaardingse Kroepoekfabriek.

In de 2016 bezetting zal Patrick Harreman naast de vocalen de basgitaar ter hand nemen. Op drums geeft Marco de Groot (Ex-Thanatos, Ex-Houwitser, Bleeding Gods) acte de préséance. Thanatos bassist Marco de Bruin (Ex-Lier in Wait, Ex-Funeral Winds) speelt bij Usurper gitaar en het mooiste nieuws is dat Boudewijn Molendijk, gitarist van het allereerste uur ook is wedergekeerd op het oude nest.

Na het reünieconcert, dat naar eigen zeggen minstens net zo memorabel zal worden als de presentatie van ‘Devine Spiritual and Intellectual Development’ in de vorige eeuw, staan er nog enkele shows gepland waaronder meerdere ‘Docfest’ festivals en de pre-party van ‘Scream Bloody Scum’ in het Katwijkse Scum.

Usurper Tourschema

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ