St. Tropez – St. Tropez

Facebookrssmail

st tropezBij de release van hun EP in 2015 was er nog veel mysterie om de nieuwe band St. Tropez. Maar al vrij snel werd had iedereen door dat het om een nieuwe formatie gaat van Go Back to the Zoo. De heren zijn een nieuwe weg ingeslagen, zanger Cas Hieltjes heeft van plaats geruild met bassist Lars Kroon en de klank is ook enorm veranderd. Totaal een andere geluid, men groeit op en na verloop van tijd wil je toch wat anders, zo ook als band.

De keuze is gevallen op Yacht punk, omschreven als muziek over mooie meiden, golven en lekkere drankjes maar wie bij St. Tropez denkt aan zon, zee en strand heeft het toch echt mis. Het is rauw gitaarwerk, de broers Hieltjes op gitaar zorgt natuurlijk wel voor een chemie die terug te horen is. De band is muzikaal heel sterk is maar voor de zang hoef je het niet te doen en dat is goed terug te horen, de instrumenten staan centraal.

De mannen zijn in hun eigen studio in Amsterdam gedoken en samen met Tarek Musa van Spring King’s en Rob Schnapf van o.a. Beck en Fidlar is het album afgemixt. Het titelloze album begint met een mooie introductie van de band, ‘Time’ is compleet instrumentaal en laat goed horen wat de heren in hun mars hebben. ‘I Don’t Wanna Fall In Love’ en ‘I Wanna Live In St Tropez’ komen nog het meeste in de buurt van de omschrijving van Yacht Punk.

De intro van ‘Which Side Are You On’ blijft heerlijk in je hoofd hangen, wat het hele nummer terug komt. ‘Order’ begint door de baslijn lekker donker om heerlijk op mee te deinen, pas in het laatste minuut wordt het tempo opgekrikt en krijgt de gitaar de overhand. ‘Easy Jet’ is daarentegen wat lastiger te verstaan en ook bij ‘Las Vegas’ klinkt alsof Lars de microfoon heeft opgegeten.

De band is niet meer mainstream en dus is St. Tropez niet voor iedereen weggelegd, maar wie van punk houdt kan St. Tropez zeker waarderen. Op festivals zeker een band om naartoe te gaan, gegarandeerde springpraktijken, stilstaan is er niet bij. Door de makkelijke tekst kan je snel meedoen en die luchtgitaar is ook niet te stoppen.
(7/10) (BLTC Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ