Vanna – All Hell

Facebookrssmail

unnamedVanna is een post hardcore band uit Boston, Massachusetts opgericht in 2004. Na een viertal albums te hebben uitgebracht bij kleinere labels verscheen in 2014 de langspeler ‘VOID’ bij Pure Noise Records. Op 8 juli verschijnt het zesde album van Vanna en deze heeft de naam ‘All Hell’ meegekregen.

Het album opent met het nummer ‘Paranoia Euphoria’. Opbouw? Niks, je hebt meteen zanger Davey Muise “in your face” met zijn brute en gewelddadige vocalen. Een lekkere agressieve opener, hardcore met de “clean vocals” van zanger / gitarist Joel Pastuszak zoals we die uit het metalcore genre kennen. ‘Pretty Grim’ is een meer hardcore nummer, strakke groovende metal met zoetsappige refreintjes die het nummer jammerlijk de kracht ontnemen.

Eigenlijk is dit overal op deze plaat hetzelfde, pure hardcore en brute agressie dat je bij de strot pakt, toch de refreintjes laten je los en zijn kortweg saai en gaan op den duur irriteren. Of je nu ‘Circle the Flame’ neemt of ‘Flower’, continu zakt het nummer diep weg terwijl de start super is en tot de verbeelding spreekt. ‘Flower’ is in deze wel het toonbeeld vooral het einde zakt diep onder de ondergrens.

Is er dan niets positiefs te melden? Jawel, nummers als ‘Paranoia Euphoria’ en ‘Pretty Grim’ zijn lekkere nummers, goed opgebouwd en zitten vol agressie maar na de openers zakt ‘All Hell’ diep weg en is zelfs de hel ver te zoeken.

(5/10, Pure Noise Records)

Tracklist:
1. Paranoia Euphoria
2. Pretty Grim
3. Circle the Flame
4. Flower
5. Leather Feather
6. Wounded Young
7. Reaping a Whirlwind
8. Candle Limbs
9. Mutter
10. Lead Balloon

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ