Running Wild – Rapid Foray

Facebookrssmail

Running Wild_Rapid Foray_1500x1500pxDe Duitse piraten aangevoerd door zanger, gitarist Rock N’ Rolf maken de wereldse metalzeeën al veertig jaar onveilig. De band werd opgericht in 1976 en zag zijn debuut ‘Gates To Purgatory’ acht jaar later verschijnen via het pas opgerichte Duitse metallabel Noise dat toentertijd Kreator en Tankard onder contract had. Hoewel Noise aanvankelijk bedoeld was voor extremere metalvormen kregen ook gewone metalacts een kans. Een van de eerste was dit Running Wild dat in de daaropvolgende jaren een vaste waarde werd in de Duitse Heavy metal scene. De band is met ‘Rapid Foray’ inmiddels toe aan zijn zestiende album en staat nog steeds garant voor een portie typische Duitse heavy metal hymnes.

In eigen land heeft Running Wild ook een stevige fanbasis opgebouwd gedurende die vier decennia van hun bestaan maar ondanks verwoede pogingen lukte het nooit echt om in de rest van Europa vaste voet aan de grond te krijgen. Ook met deze nieuweling getiteld ‘Rapid Foray’ zullen de poorten naar andere Europese landen amper op een kiertje gezet worden, want hoe je het ook draait of keert, de nummers die ‘Rapid Foray’ herbergen, klinken vrij gedateerd en de stem van Rolf klinkt ook niet meer zoals tijdens de hoogdagen van de band. Zijn doorleefde stemgeluid past nog wel bij een trage song als ‘By The Blood In Your Heart’, maar zodra de zanglijnen iets meer up tempo gaan, doet de rauwe vibratie de nummers absoluut geen goed.

Toch blijft het langs de andere kant genieten van die onvervalste heavy metal uit de jaren tachtig. Rolf verloochend zijn achtergrond niet en dat is alleen maar toe te juichen. Hoewel je een oude vos geen streken moet leren zou het volgens mij verstandig zijn om voor de toekomst toch te overwegen om de microfoon door te geven aan iemand met meer controle over zijn stem. Het is geen schande om op zijn leeftijd toe te moeten geven dat de stem niet meer is wat ze ooit geweest is.

(7/10, Steamhammer)

Tracklist:
1. Black Skies, Red Flag 04:44
2. Warmongers 04:29
3. Stick to Your Guns 05:08
4. Rapid Foray 04:47 Show lyrics
5. By the Blood in Your Heart 05:27
6. The Depth of the Sea (Nautilus) 03:53
7. Black Bart 05:06
8. Hellectrified 04:22
9. Blood Moon Rising 04:20
10. Into the West 04:34
11. Last of the Mohicans 11:11

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ