Steak Number Eight – Kosmokoma

Facebookrssmail

steak-number-eight-kosmokomaSteak Number Eight was in 2008 de  jongste winnaar ooit van Humo’s Rock Rally. In 2015 is de band met 3 albums op haar naam het predicaat “talent” al lang ontgroeid. Steak Number Eight is met name in haar thuisland België een gevestigde naam aan het rockfirmament. De band stond in de loop der jaren 2 keer op Graspop metal meeting, op Pukkelpop en ze stond in het voorprogramma van een van hun helden: Deftones. De band beschrijft haar muziek als “Atmospheric sludge.

Op 20 november verschijnt Steak Number Eight’s vierde studio album. De  band noemt het nieuwe album “Echt Steak, maar dan frisser en psychedelischer”.

Het album opent met de eerste single ‘Return Of The Kolomon’. De Kolomon is volgens zanger Brent Vanneste “een denkbeeldig monster dat in onze kopkes zit”.   Verwacht een behoorlijk spacy nummer dat naar het einde toe culmineert in een oerschreeuw.

‘Your Soul Deserves To Die Twice’ is meteen een van de hoogtepunten van het album. Bijna 6 minuten loodzware riffs vermengd met vervreemdende psychedelica en toch op een vreemde manier catchy. Ik krijg het refrein “This is the place that your soul deserves to die” ook uren later nog niet uit mijn hoofd.

Steak Number Eight klinkt krachtiger dan ooit

Het volgende hoogtepunt van ‘Kosmokoma’ is ‘Charades’ een waar epos dat opent met akoestische gitaren en bijna gefluisterde, dreigende vocalen. Na een bijna klassiek intermezzo donderen de drums en gieren de gitaarriffs om je oren.

‘Claw It In Your Eyes’ biedt een verrassend melodieuze orkaan van geluid terwijl het aggressieve ‘It Might Be The Lights’ waarschijnlijk het hardste nummer van het album is. Het sombere maar prachtige ‘Cheating The Gallows’ met zijn aggresieve riffs en verstilde intermezzo’s is een volgend hoogtepunt. In ‘Future Sky Batteries’ laat Steak Number Eight haar progrock kant horen in een spacy psychedelisch epos.

Het album sluit af met de complexe ritmes en loodzware sludge riffs van ‘Space Punch’.

Kosmokoma toont een Steak Number Eight dat op alle fronten volwassen geworden is. Het album kent sterke composities, het is muzikaal spannend en afwisselend, maar bovenal klinkt Steak Number Eight krachtiger dan ooit en vol zelfvertrouwen. Het album is op momenten steenhard, maar houdt steeds een psychedelische touch waardoor het toegankelijk blijft. Dit album kon Steak Number Eight wel eens de doorbraak bezorgen naar de Champions League van de metal. (8/10)(Indie Recordings)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ