Happy birthday Blackie Lawless

Facebookrssmail

Blackie Lawless werd geboren als Steven Edward Duren in New York op 4 september 1956 en is een Amerikaanse heavy metal zanger, bassist en gitarist. Hij werd bekend met de groep W.A.S.P. die in de jaren 80 tot nu actief zijn. Blackie Lawless was een shock rock figuur die kippenbloed dronk, naakte vrouwen aan kruisbeelden nagelde en spandex kledij droeg met messen en andere materialen.

W.A.S.P. staat voor We Are Sexual Perverts, de band werd opgericht in Los Angeles in 1982 door Blackie Lawless, Chris Holmes, Randy Piper en Tony Richards. In 1984 namen ze hun eerste album op. Dit album verkocht vrij goed, maar het nummer “Animal (Fuck Like A Beast)” kon niet op het album gezet worden. De single werd voor de uitgave van hun debuut uit alle platenwinkels verbannen. In 1985 zette Blackie Lawless Tony Richards uit de band en liet hem vervangen door Steve Riley. In 1985 namen ze het album “The Last Command” op. Na de opname van The Last Command verliet Randy Piper de band en veranderde W.A.S.P. van instrumenten. Blackie Lawless verving Randy Piper op gitaar, Chris Holmes bleef leadgitaar spelen, Johnny Rod werd de bassist en Steve Riley bleef drummen. Na deze periode nam W.A.S.P. nog enkele albums op en bleef de bezetting veranderen.

RockMuZine feliciteert Blackie Lawless met zijn 60ste verjaardag.

1984 W.A.S.P.
1985 The Last Command
1986 Inside the Electric Circus
1989 The Headless Children
1992 The Crimson Idol
1995 Still Not Black Enough
1997 Kill Fuck Die
1999 Helldorado
2001 Unholy Terror
2002 Dying for the World
2004 The Neon God: Part 1 – The Rise
2004 The Neon God: Part 2 – The Demise
2007 Dominator
2009 Babylon
2015 Golgotha

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ