Happy birthday Ace Frehley

Facebookrssmail

Paul Daniel Frehley werd geboren in The Bronx, New York City op 27 april 1951 en is beter bekend onder de naam Ace Frehley. Ace was de sologitarist van de rockband KISS.

Ace Frehley vormde samen met Paul Stanley, Gene Simmons en Peter Criss begin jaren 70 de rockband KISS. Ook al was KISS zeer populair, in 1978 namen de vier leden elk afzonderlijk een album op, om even wat afstand van de groep te kunnen nemen. Met het nummer ‘New York Groove’ (origineel van glamrockband Hello) van zijn soloalbum bereikte Ace Frehley de 13 plaats op de ‘charts’ in de Verenigde Staten.

Als gevolg van overmatig drankgebruik, verliet Frehley in 1982 KISS. In 1987 bracht Frehley een nieuwe plaat uit, getitel Frehley’s Comet. Dit was tevens de naam die hij de band gaf. Na enkele platen viel deze groep uit elkaar.

In 1995 trad KISS unplugged op bij MTV en Ace Frehley deed mee als special guest. Dit resulteerde in de terugkeer van Ace Frehley bij KISS, waarna een aantal reünietournees volgden. Toen Paul Stanley en Gene Simmons na de “Farewell Tour” van 2000 besloten om toch door te gaan met toeren, verliet Frehley wederom de band mede door de biografie die werd uitgegeven door Gene Simmons waarin Ace wordt bestempeld als nazi liefhebber.

Ace is nog steeds actief en heeft enkele jaren geleden een cover album opgenomen met gast artiesten als: Slash, Lita Ford, John 5, Mike McCready, en Frehley’s oude Kiss bandmaat Paul Stanley.

RockMuZine feliciteert Ace met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ