Lacrimas Profundere – Hope Is Here

Facebookrssmail

hope-is-here-lacrimas-profundere-2016_zpsaqiud9riMet ‘Hope Is Here’ is het Duitse combo Lacrimas Profundere toe aan zijn elfde studiowerkje. Gedurende de jaren van zijn bestaan heeft de band zijn muzikale richting flink bijgestuurd. Konden we ze ten tijde van hun debuut nog in het hokje van een stevige gothic band die vocaal de grunts bovenhaalde dan moeten we heden ten dage vaststellen dat Lacrimas Profundere zich beweegt in het hoekje van donkere en sombere gothic, die ze zelf als rock ’n sad bestempelen.

Het rustige begin van het album met opener ‘The Worship Of Counting Down’ zet meteen de toon van de geëvolueerde sound van onze oosterburen. De jarenlange ervaring zorgt er natuurlijk voor dat Lacrimas wel weet hoe ze hun werkstukken moeten opbouwen en hoewel het geheel soms ietwat te braaf klinkt, weten ze bij momenten in songs zoals ‘A Million Miles’, ‘Awake of Timbre’ toch nog lekker zwaar uit te halen.

Een grote troef van Lacrimas Profundere is de afwisseling in de sfeer van de songs. Zo is ‘Pageant’ een song die je lekker bij de keel grijpt en nog lang in je hoofd blijft hangen terwijl opvolger ‘You, My North’ je onderdompelt in melancholie.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn op ‘Hope Is Here’ daarvoor is de zang iets de egaal zodat je aankomende bij het slotakkoord, ‘Black Moon’, het wel gehad hebt met de vocalen die neergezet worden op dit album dat vooral doom/gothic liefhebbers zal kunnen bekoren die graag alleen zitten op hun verduisterde kamer.

(7,5/10, Oblivion/SPV)

Tracklist:

The Worship Of Counting Down
My Halo Ground
Hope Is Here
Aramis
A Million Miles
No Man’s Land
Pageant
You, My North
Awake
The Path Of Broken Homes
Timbre
Black Moon

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ