Ross The Boss – Born Of Fire

Facebookrssmail

Voordat we even de biografie van de band Ross The Boss gaan behandelen eerst even wat over de beste man zelf. Ross Friedman beter bekend als Ross The Boss was als kind een begenadigd pianist en violist maar op het moment dat hij voor het eerst een elektrische gitaar in zijn handen houdt is hij verkocht. In 1973 richtte hij de legendarische Punk Rock band The Dictators op. In 1979 gaat hij gitaar spelen bij de Franse Rockband Shakin’ Street. Met deze band staat hij in 1980 in het voorprogramma van Black Sabbath en zanger Ronnie James Dio introduceert hem aan crewmember Joey DeMaio met wie hij de al even legendarische band Manowar opricht. Manowar creëert een subgenre, True Metal. Heavy Metal met een hoog testosterongehalte. Na 8 jaar en 6 albums houdt hij het voor gezien en richt hij in 1989 Wild Kingdom op. Als hij in 1991 vader wordt stopt hij ook met Wild Kingdom. Hij wil wat dichter bij huis blijven om tijd met zijn gezin door te brengen. Hij blijft echter wel muziek maken met diverse bands. 

In 2006 speelt hij op het Keep It True festival met de Duitse Manowar Tribute band Men Of War en de muzikanten besluiten om de bandnaam te veranderen in Ross The Boss en te beginnen met werken aan eigen materiaal. 

Born Of Fire is het vierde album van Ross The Boss en verschilt niet bijster veel van de drie voorgangers New Metal Leader (2008), Hailstorm (2010) en By Blood Sworn (2018). Born Of Fire bevat geen slechte nummers. Positieve uitschieters zijn ‘Glory To The Slain’ dat het album furieus opent, het titelnummer met een heerlijke Crunchy’ gitaarriff a la Pantera en absoluut hoogtepunt ‘The Blackest Heart’, het beste Black Sabbath nummer wat Black Sabbath niet heeft geschreven. Verder een compliment voor de uitstekende productie. Born Of Fire klinkt modern en fris en vooral het gitaargeluid klinkt uitermate goed. Fans van Pantera, Savatage, Helstar, Vicious Rumors en natuurlijk Manowar kunnen hun lol op met dit album. Goed gespeelde ouderwetse Heavy Metal met een moderne sound die de volle drie kwartier dat Born Of Fire duurt van begin tot eind blijft boeien. (80/100)(AFM) 

Tracklist:

1 Glory To The Slain (2:48)
2 Fight The Fight (3:13)
3 Denied By The Cross (3:35)
4 Maiden Of Shadows (4:06)
5 I Am The Sword (3:12)
6 Shotgun Evolution (3:30)
7 Born Of Fire (3:08)
8 Godkiller (4:09)
9 The Blackest Heart (5:06)
10 Demon Holiday (3:49)
11 Undying (4:26)
12 Waking The Moon (4:22) 

Line Up: 

Ross The Boss – Guitars/keyboards
Marc Lopes – Vocals/Keyboards
Mike LePond – Bass
Steve Bolognese -Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ