Madame Mayhem – Now You Know

Facebookrssmail

819dXeJztCL._SL1500_Op de hoes die, wat ik veronderstel het debuut is van Madame Mayhem, staat Natalie Ann Cohen, zoals ze ingeschreven is op de burgerlijke stand, te pronken als een soort Lady Gaga van de metal. Op de infosheet lezen we dat de dame in kwestie er ook nog in geslaagd is om een blik topmuzikanten open te trekken om de veertien nummers van ‘Now You Know’ in te spelen. Zeg nu zelf met Billy Sheenan (bas-Mr.Big), Russ Parrisch (aka Satchel, gitarist bij Steel Panter), Ron “Bumblefoot” Thal (gitaar – Guns ’n Roses), Corey Lowery (bas – Stuck Mojo) en Ray Luzier (drum – Korn) als begeleidingsband mag je als debutant zeker niet klagen.

Dat die heren een vet stukje heavy rock kunnen produceren staat buiten kijf en de nummers op ‘Now You Know’ zijn muzikaal dan ook stuk voor stuk van een hoog niveau. Alleen hebben de songs die je op dit album voorgeschoteld krijgt een krachtige zangeres nodig en dat is Madame Mayhem absoluut niet. Miss Mayhem heeft volgens mij andere en betere kwaliteiten dan haar vocale want wat je te horen krijgt op deze, voor de rest sterke verzameling harde rocksongs, is een zwakke en eentonige vocale prestatie. Op zich is haar stem niet slecht en op rustige nummers valt daar zeker mee te leven maar het gros van de nummers op ‘Now You Know’ hebben iemand nodig als Doro of Veronica Freeman (Benedictum) en dan worden de songs op dit album absolute kaskrakers.

Als Madame Cohen verdere stappen wil zetten als zangeres in het heavy metal wereldje moet ze in de eerste plaats een goede zangcoach zoeken die haar een cursus smerige uithalen in de metal aanleert want voor de rest heeft ze alles mee, de perfecte naam, de juiste attitude en een rits klasse muzikanten. Dankzij hen haalt dit album nog een behoorlijke score die een pak hoger had geweest mocht Madame Mayhem zelf haar mond dichthouden.

(6,5/10, Metalville/Pias)

Tracklist:
Monster
Perfect Nightmare
Something Better (Now You Know)
Left For Dead
Witchcraft
More Than Misery
Better Days
…After 2 AM
Nothing To Lose
Under The Microscope
Sacrifice
Pain
Can’T Stand
Anyone Who had A Heart

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ