In Reverence – The Selected Breed

Facebookrssmail

In Reverence is een nog jonge band opgericht in 2010 in het Zweeds Stockholm. in 2012 verscheen de EP ‘Hallucination’ in eigen beheer en destijds produceerde de heren deathcore. Na een paar singles werd de band opgepikt door het Nederlandse Non Serviam Records, resulterend in de debuutplaat ‘The Selected Breed’ welke op 26 mei verschijnt. Hoe de line up van de band er uitziet is deels onbekend, in 2016 vertrokken een gitarist en een bassist en lieten een drietal bandleden over: zanger Filip Danielsson, gitarist Pedram Khatibi Shahidi en drummer Oscar Krumlinde. Op het nieuwe album horen we gast bassist Joakim Antman (Skitarg, Overtorture, The Ugly, Diatonic) en gastzanger Joakim Mikiver (One Hour Hell, Tormention).

In Reverence heeft voor het debuut album een concept gekozen, de negen nummers verwijzen naar de vernietiging van het menselijke ras. Het kwaad dat corruptie heet en altijd overleefd. De oorspronkelijk gekozen stijl van weleer, deathcore, heeft het niet overleefd maar heeft plaats gemaakt voor een onvervalst potje atmosferische death metal. Vanaf het eerste nummer ‘Jahiliah’ zijn de intenties van het drietal duidelijk, waar eerst een liefelijk intro klinkt met een Oosters instrument brengt een zware gitaarrif de wending naar een pot death metal. Brute zware vocalen, sterke rif en melodieus gitaarwerk, een nummer met goede tempo wisselingen.

‘Gods of Dehumanization’ spurt uit de startblokken met sterke drums, wanneer het tempo er uit gaat blijft een sterke gitaarrif over. De wisselende vocalen tussen Filip Danielsson en gast zanger Joakim Mikiver doen het goed, een kort traag intermezzo met weer die Oosterse instrumenten maakt het af. Sterke nummers volgen waarbij de nummers ‘The Sixth Bloodletting’, door de veelzijdigheid, en het lekkere snelle ‘Red Waves’ bijzonder opvallen. In Reverence sluit het album af met het nummer ‘Life Rejuvenate’, een outro waarbij de Oosterse instrumenten weer centraal staan en een speciaal gevoel brengen.

In Reverence brengt met het debuut, ‘The Selected Breed’, een geslaagd album, heerlijk rauw en ongepolijst en tegelijk sterk en melodieus gitaarwerk.

(77/100, Non Serviam Records)

Tracklist:
1. Jahiliah
2. Gods of Dehumanization
3. Prometheus
4. The Selected Breed
5. The Sixth Bloodletting
6. Anthropogeny
7. Red Waves
8. Gift of Disintegration
9. Life Rejuvenate

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ