Interview Alter Bridge: Myles Kennedy aan het woord

Facebookrssmail

Aangekomen op een prachtige locatie in het Vondelpark Amsterdam, begon uw verslaggever het aardig spannend te vinden, maar bij het aan elkaar voorstellen was die spanning weg. Myles kwam rustig en relaxt over. Dit terwijl hij de hele dag al interviews aan het geven was. Rockmuzine was de laatste in de rij van de persdag in Amsterdam. 10 min na ons interview moest hij weer naar schiphol om naar Parijs te gaan. “I love this job” vertelde Myles ons, en dat kunnen we ons voorstellen!

alter-brigde

The Last Hero:

3 jaar na hun vorige album ‘Fortress’ komt 7 oktober hun lang verwachte nieuwe album ‘The Last Hero’ uit. Dit nieuwe album is, gezien de vorige, meer up-tempo, harder, met strakkere riff’s en spannender. Dat dit album verschillend is dan de rest klopt, volgens Myles hebben ze na ‘Fortress’ het geluid gevonden waar ze naar opzoek waren: hier borduren we verder op. We proberen niet steeds dezelfde soort album uit te brengen, onze fans willen verrast worden met nieuwe dingen. En die krijgen ze, maar we zullen zeker geen album maken met Polka!”.

“We kunnen in de studio lekker relaxt muziek maken, maar deze cd is zo gaaf om live te spelen. Het gaat in je hoofd zitten. Bij een eerste keer live is het altijd spannend hoe de mensen het ontvangen, we noemen het ook we de ‘bubble head test: If you don’t see the head moving. You got a problem.’ Maar we zijn overtuigd dat dit wel goed komt.”

Variëteit in de nummers:

Ondanks dat het nieuwe album meer strakke riff’s heeft en meer up-tempo is zit er wel verschil in de nummers. Van heerlijke lay-back nummers zoals: ‘Cradle To The Grave’ en ‘You will be remembered’. Tot snelle aanstekelijke rocknummers zoals ‘Poison In Your Veins’ en ‘Losing Patience’. Het album is om van te smullen. Neem bijv. het 1ste nummer van het album ‘Show Me A Leader’. Deze begint lekker rustig waarna hij in slaat als een bom! Myles houdt van deze muziek, “Ik weet nog dat ik voor het eerst ‘Fight fire with fire’ van Metallica hoorde, echte te gek! Mijn oma, wie ook meeluisterde, rende de kamer uit!”
“Alter Bridge is een dynamische band, we zijn niet bang om de verschillen te laten horen.”

Boodschap The Last Hero:

Het thema van het album laat zeker verschillende kanten van onze hero’s zien!
Hoe gaan we om met onze hero’s, hoe er een gebrek is aan hero’s, Waarom hero’s belangrijk zijn, een eerbetoon aan onze hero’s.

Myles zegt hierover: “Terwijl ik in mijn hoofd bezig was met het bedenken van de teksten, zag ik een klein beetje een verhaal. In een deel van dat verhaal ging ik opzoek naar onze leider, waar gaan we met alles naar toe. Maar er komt op een bepaald moment een omkeer, waarbij je kijkt vanuit de toekomst. Je hebt een besluit genomen, en hier moet je het mee doen. Zo zullen er momenten zijn waarbij je niet blij mee bent, maar je hebt destijds de keuze gemaakt, en daar moet je het mee doen.”

“You got to deal with it.”

Uiteindelijk is The Last Hero’ geen concept album, maar het heeft duidelijk een thema, dit thema heeft meerdere kanten. Het is net als abstracte kunst. Je kunt er je eigen interpretatie aangeven. Zien wat je wilt zien. Hier sta je als luisteraar vrij in.

Van de 10 riff’s komt er misschien maar 1 op het album:

“Voor dit album hadden we erg veel nummers klaarliggen, Van de 10 nummers komt er misschien maar 1 op het album. Zoveel nummers hebben we. Het “nadeel” is dat ik bijna geen hobby’s heb. Als ik op mijn kamer ben, dan ben ik aan het schrijven! Dit geldt ook voor Mark (Tremonti red.), we zijn altijd aan het schrijven. Uit al deze riffs kunnen we met de hele band de goede keuze maken of een nummer geschikt is voor Alter Bridge, Slash of Tremonti (de band van gitarist Mark Tremonti red.). Dit voelen we naadloos aan.”
Myles is naast zanger en gitarist van Alter Bridge ook de zanger van Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators: “Bij Slash is het makkelijk, hij komt met de riffs en melodieën, Af en toe wijzig ik iets om de melodie iets anders te laten lopen! Dit maakt voor mij de keuze makkelijker voor de nummers van Alter Bridge.”

Label:

Ten tijde van het schrijven en opnemen van ‘The Last Hero’ is de band overgestapt naar een nieuwe label. Wat was de reden hiervoor? “Niet omdat de vorige slecht was, maar bij Napalm hadden ze andere ideeën welke bij ons meer paste. Veel mensen zullen dan ook denken dat dit de reden is dat het album harder is, omdat Napalm hier bekent om staat. Maar toen we tekenden wisten ze niet eens precies waar we mee bezig waren. We hadden het album al helemaal af gemixt. Met een ‘Alstublieft, dit is het’ hebben we getekend, We hadden net zo goed een Polka album kunnen sturen i.p.v. een rock album.”

Amsterdam:

“Amsterdam heeft bij ons een speciale plek. We hebben hier ooit de live dvd opgenomen, en die vinden wij tot op heden nog steeds de beste. Of we dat dit jaar weer gaan doen zijn we nog niet uit. Er lopen verschillende ideeën. Maar we houden van Amsterdam, de eerste keer dat we hier speelden was in de Melkweg, en toen wisten dat hier wat ging gebeuren.”
“Met onze nieuwe toer komen we ook op plekken waar we nog nooit zijn geweest. Zoals bijv. Azië en Zuid Amerika, maar we kijken uit om hier weer te spelen. We hebben er zin in.”
Nog even een foto schieten en daar ging Myles weer, op weg naar de volgende wereldstad.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ