Crucified Mortals – Psalms of the Dead Choir

Facebookrssmail

crucified mortals - psalms coverCrucified Mortals is een thrash metal band uit Cleveland, Ohio opgericht in 2001. Na een serie spits en demo’s verscheen in 2011 de gelijknamige debuutplaat ‘Crucified Mortals’. Nu vijf jaar later is het hoog tijd voor een opvolger, en die komt er op 28 oktober via Hells Headbangers Records. De nieuwe langspeler heeft de naam ‘Psalms of the Dead Choir’ meegekregen. Momenteel bestaat de band uit oprichter Craig Horval die zowel gitaar, bas als de vocalen voor zijn rekening neemt, vanaf 2012 bevindt Ash Thomas zich achter de drumkit.

Na kort intro komt het album los met het nummer ‘Traitor’. Een stevige up-tempo knaller met Slayer achtige gitaarriffs en sterke en krachtige vocalen van Craig Horval. Ook bij het volgende nummer, ‘Behind The Lurid Mask’, komt Slayer als eerste in mij op, zonder dat dit echt hinderlijk is overigens. Na het intro van het derde nummer ‘Dusk Of The Advent’ beginnen mijn wenkbrauwen toch enigszins te fronsen. De korte gitaarriff vertoont toch wel sterke gelijkenis met die van Slayer’s ‘Black Magic’, en dat is eigenlijk best jammer daar het nummer zelf de “gepikte” riff niet nodig heeft en de zanglijnen origineel en meer dan goed zijn.

Gelukkig zijn er ook sterke nummers als ‘Into Eternity’, ‘Kill upon Command’ en afsluiter ‘Bringer Of Death’ die geen directe Slayer connectie hebben maar ook bij deze nummers is duidelijk te horen wat de favoriete band is van Craig Horval.

De nieuwe plaat van Crucified Mortals ligt lekker in het gehoor en wanneer je geen problemen hebt met muziek dat sterk beïnvloed is door Slayer is deze plaat een luisterbeurt waard. Wat mij betreft ligt het er net allemaal te dik bovenop.

(6/10, Hells Headbangers Records)

Tracklist:
1. Intro
2. Traitor
3. Behind the Lurid Mask
4. Dusk of the Advent
5. Ominous Creatures
6. Into Eternity
7. Kill upon Command
8. Hideous
9. Bringer of Death

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ