Infernäl Mäjesty – No God

Facebookrssmail

Infernäl Mäjesty is opgestart eerst als Lord Satans Deciples, daarna als Overlord en in 1986 geformeerd in Toronto Canada. De cultstatus gekregen door het debuutalbum ‘None Shall Defy’ uit 1987, waarna de band uiteen viel om in 1991 weer bij elkaar te komen en pas in 1998 het 2e album ‘Unholier than Thou’ en weer 6 jaar later in 2004 komen ze met album nummer 3 ‘One Who Points to Death’ en nog een in eigen beheer opgenomen ep ‘Demon God’, waarop zanger Chris Bailey ontbreekt.

Eindelijk komt dan vandaag, 14 april, de nieuwe plaat van Infernäl Mäjesty. Deze nieuwe, 4e plaat, ‘No God’ was al aangekondigd om in 2016 uitgebracht te worden. Maar uiteindelijk is het dan april 2017 geworden om deze plaat uit te brengen. Het is dus 30 jaar na het debuut dat de 3 overgebleven leden, die het debuut uitbrachten en ook bij deze plaat betrokken zijn, Chris Bailey (zang), Kenny Hallman en Steve Terror (beide op gitaar). Bijgestaan door Kiel Wilson op drums (ook actief in Severed Serenity) en Daniel Nargang op bas (zanger van de band Kick Axe).

Met deze line-up hebben ze weer een heerlijk Thrash/death album afgeleverd wat van begin tot eind eindelijk dicht in de buurt komt van hun debuutplaat. Vanaf plaatopener ‘Enter the World of the Undead’ tot aan afsluiter ‘Extinction Level Event’ is het genieten geblazen, geen zwakke song staat op dit album. Het enige rustmomentje op ‘No God’ is het gitaarintermezzo ‘False Flag’ waarin geluidsfragmenten van de aanslag op het World Trade Center op 9/11/2001. De nummers ‘Nation of Assassins’ en ‘Systematical Extermination’ stonden ook op de zelfuitgebrachte ep uit 2007. De heren Chris, Kenny en Steve schreven en produceerden al het materiaal van het album zelf, het cover artwork is gmaakt door het duo Safir & Rifas uit Roemenië.

Hopelijk kunnen we de heren in de nabije toekomst live aanschouwen en hoeven we niet weer 13 jaar te wachten voordat we een nieuw album van Infernäl Mäjesty mogen verwelkomen.

(85/100, High Roller Records)

Tracklist:
1. Enter the World of the Undead 5:44
2. In God You Trust 5:14
3. Signs of Evil 4:53
4. Another Day in Hell 6:37
5. Kingdom of Heaven 6:46
6. No God 5:57
7. False Flag 2:06
8. Nation of Assassins 6:25
9. House of War 4:49
10. Systematical Extermination 6:29
11. Extinction Level Event 6:07

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ