Division Vansinne – Dimension Darkness

Facebookrssmail

cover-artworkDivision Vansinne is een black / death metal band uit het Zweedse Upplands-Väsby ten noorden van Stockholm, en is opgericht in 2008 door gitarist en huidige zanger TortureXvidian. Het idee van de band is om de geest van de jaren ’90 black / death metal levend te houden. Verschillende line-up wisselingen hebben een release vertraagt maar inmiddels is er weer een band samengesteld die in 2015 de studio in is gegaan. De langverwachte plaat, ‘Dimension Darkness’, verschijnt op 20 september via Black Lion Records.

Een onheilspellend en duister intro gaat vooraf aan de opener ‘Första Terror Pergamentet’, een nummer met verschillende tempowisselingen van up-tempo death naar loodzware doomdeath, melodieus gitaarwerk en brute vocalen. De heren van Division Vansinne hebben er op deze plaat voor gekozen twee talen te gebruiken, was het eerste nummer in Zweeds het tweede nummer is in het Engels. ‘Goathorns Rising’ is een heerlijk nummer dat meer een black metal sfeer ademt. De death metal grunt heeft plaatsgemaakt voor smerige zwartgallige zang, de fantastische drumpartij doet de rest.

Knallend drumwerk opent ‘Sadistic Love Session’, op de sterke opbouwende riff gaan de dubbele basdrums los, melodieus gitaarwerk en de brute zware vocalen en weer die immens smerige zangstukken maken deze song af. Gevarieerde nummers knallen voorbij, black, death en blackened death. Sterke composities als ‘Ändlöst Jävla Galenskap i Blod’ en ‘Flyende Under Solens Pest’ en het afsluitende ‘Dimension Darkness’.

‘Dimension Darkness’ is een lekkere brute plaat geworden met melodie en sterk drumwerk, laten we hopen dat de mannen deze line-up kunnen aanhouden en meer van dit soort producties kunnen afleveren.

(8/10, Black Lion Records)

Tracklist:
1. Intro
2. Första Terror Pergamentet
3. Goathorns Rising
4. Helt åt Helvete Med Allt
5. Sadistic Love Session
6. Ändlöst Jävla Galenskap i Blod
7. Ritual
8. Flyende Under Solens Pest
9. När Allt Har Brunnit Ner
10. Dimension Darkness
11. Outro

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ