Thrasher Wolf – We are revolution

Facebookrssmail

Als je groot thrashfan bent, zoals ondergetekende, dan kom je dit jaar tijd tekort om alle thrash-releases te kunnen volgen. 2020 Is naar mijn mening een jaar wat de boeken in kan gaan als 1 van de topjaren voor thrash in dit millennium. En dan raden jullie het al wel, deze recensie gaat dus over weer een nieuwe thrashband. Thrasher Wolf is een Engelse band, afkomstig uit Londen en opgericht in 2016. Na een EP en 2 singles verschijnt daar nu dan het debuut ‘We are revolution’.

Na een intro opent Thrasher Wolf erg gewaagd met ‘War’, een nummer van maar liefst elf en halve minuut, maar het nummer verveelt geen seconde, want het staat bol van niet alleen thrashstukken, maar ook midtempo stukken, continu lekker gitaar-en riff-georiënteerd. De band is sowieso onderscheidend in hun stijl doordat er maar twee korte(re) nummers op het album staan en verder allemaal nummers met een lengte van minimaal vijf minuten en ook in de andere nummers zit veel afwisseling al is het wel thrash wat de boventoon voert. ‘The pack’ is 1 van die korte en relatief recht-toe-recht-aan-thrashers. ‘The good old fashioned violence’ heeft een apart groovend refrein dat zich direct in je kop nestelt. ‘Vanity’ is een midtempo nummer met lekker uptempo refrein. Na een doomy begin vervolgt ‘Ruin’ meer richting uptempo, maar nog steeds dat dreigende in zich. Afsluiter “Blood moon’ opent met een bijbehorend geluid in een atmosferisch geheel om na een paar minuten om te slaan in thrash, maar ook hier weer geregeld een afwisselend tempo.

De stijl van Thrasher Wolf gaat qua geluid voornamelijk richting Teutoonse thrash, denk met name aan Kreator, maar ook aan landgenoten Onslaught, mede ook door de stem van zanger Daniel Lucas, maar de nummers hebben wel overduidelijk een eigen smoel.

Thrasherwolf heeft zonder meer een uitstekende start gemaakt, inhoudelijk qua nummers, muzikaal als productioneel. Het kost wel een paar luisterbeurten om dit album te doorgronden. Het is te hopen dat de band opgepikt wordt door een label, want met zo’n start heb je heel wat in je mars. Thrashfans zouden deze wat afwijkende release maar eens moeten gaan beluisteren. (85/100)(Eigen beheer)

Tracklist

  1. Worlds of revolution (Intro)
  2. War
  3. Vortex
  4. The pack
  5. Good old fashioned violence
  6. Vermillion steel
  7. Vanity
  8. Ruin
  9. Blood moon

Line up

Daniel Lucas                       –              Vocals, Guitars

Jack Saunders                   –             Guitars

Alex Mtsis                           –              Bass

Billy Lucas                           –             Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ