Lechery – We Are All Born Evil

Facebookrssmail

Als gitarist Martin Bengtsson in het begin van de jaren 2000 de alom bekende band Arch Enemy verlaat, besluit hij zelf een band op te richten. De stijl wordt ook een heel andere als de melodische deathmetal van Arch Enemy, want zijn band Lechery maakt een mix tussen hardrock en heavy metal en daarnaast verzorgt Bengtsson ook zelf de vocalen. Lechery brengt in 2008 en 2011 een album uit, welke beide redelijk ontvangen worden, de veelvuldig te lezen kritiek is, dat de nummers onderling weinig van elkaar verschillen in tempo en structuur. Of dat de reden is waarom een vervolg lang uitblijft is niet bekend, maar nu komt dan op 19 januari het 3e album uit: ‘We Are All Born Evil’.

Al na een paar nummers valt op dat het tempo op de meeste nummers vrijwel hetzelfde is. Daarnaast lijken de nummers ook redelijk inwisselbaar qua songstructuur, ook al zijn de nummers zeker niet slecht te noemen. Naar het einde van het album toe lijkt het dat er zo nu en dan wel afwisseling in tempo en structuur komt. Een uitschieter is te vinden in ‘Even a hero must die’, het nummer bevat meerdere fraaie up-tempo stukken en melodische tussenstukken. Een ander minpunt is de beperkte toonhoogte in de zang van Bengtsson. De regelmatig meerstemmige zang in de coupletten en de wat tegen het theatraal aan zittende koorzang in de refreinen, zorgt er voor dat je bij Lechery moet denken aan Duitse heavy metal.

‘We Are All Born Evil’ is zeker geen onaardig album, maar wil Lechery klimmen in de heavy metal-regionen, dan verdient het voor een toekomstig album toch wel de aanbeveling, dat er wat meer variatie in de nummers komt en aan de zang geschaafd wordt.

(70/100, Bleeding Music Records)

Tracklist:
1. Heavy Metal Invasion
2. Let It Out
3. We’re All Born Evil
4. Rule the World
5. Hold On to the Night
6. Breaker of Chains
7. Sacrifice
8. Even a Hero Must Die
9. Spineless
10. Tip of the Whip

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ