Pre party van Scream Bloody Scum smaakt naar meer.

Facebookrssmail

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september staat de vijfde editie van Scream Bloody Scum op het programma. Ter ere van het 5 jarig jubileum is er gekozen voor een extra avondje metal in de vorm van een pre party. In tegenstelling tot de programmering van het hoofdfeest, waar veel heavy bands hun opwachting maken, staan er op deze avond vooral bands uit de wat stevigere genres.

Shade of Hatred is de band die het feest mag openen. Shade of Hatred is opgericht in 2011 en heeft vorig jaar de EP ‘Invidious Revelations’ uitgebracht. Melodieuze death metal is wat dit gezelschap op het podium brengt en wat onmiddellijk opvalt is zanger Rik Van Schaaik die duidelijk op zijn plaats is op het podium. Rik heeft een goede uitstraling en een dito interactie met het publiek en haalt en passant zelf zijn drankje op aan de bar. Naast Rik valt natuurlijk bassiste Sonia “Anubis” Nusselder op, in 2015 kwam zij Shade of Hatred versterken en ze is op zijn minst gezegd een bijzondere verschijning met haar “short skirt & high heels”. Shade of Hatred zet een lekkere show neer en heeft met nummers als ‘A Merciless Fate’ zeker potentie. Een lekkere opwarmer en een band op in de gaten te houden.

Warmaster is een death metal band uit Gouda en heeft met 2 Full-lengths, ‘First War’ uit 2008 en ‘The End of Humanity’ uit 2013, al een behoorlijke bijdrage geleverd. Warmaster brengt een stevig potje “old school” death metal en zet meteen de toon met opener ‘Nuclear Warfare’. Een strakke ritme sectie wordt aangevoerd door zanger Corne Bijlemeer die met zijn brute vocalen met een incidentele pig squeal duidelijk als frontman opereert. Lekkere nummers als ‘Deadly Artillery’ en ‘Death Factory’ worden goed verteerd door het Katwijkse publiek. Lekkere vette death metal en toch mist er iets, de show van Warmaster oogt, naast de presentatie van Corne, wat statisch. Warmaster besluit de set met ‘Medestrijders voor volk en vaderland’ en twee “oude” krakers: ‘In Cold Blood’ en ‘1914’.

Usurper is recent aan een tweede muzikale leven begonnen, was daar twee weken geleden de 1e reünie show in de Vlaardingse Kroepoekfabriek vanavond staat de band op de Scream Bloody Scum pre party. Met de show in de Kroepoekfabriek waren de heren niet geheel tevreden, getuige het feit dat onze verslager op zijn vingers werd getik i.v.m. het schrijven van een te positief verslag. Ook vanavond in Scum zitten er weer wat schoonheid foutjes in de set Usurper maar laten de heren desalniettemin een bijzonder sterke indruk achter. Sterk gitaarwerk van het duo Boudewijn Molendijk en Marco de Bruin, opmerkelijk krachtige vocalen van Patrick Harreman en geweldig drumwerk van Marco de Groot zorgen voor een lekker stuk thrash metal. Sterke nummers van de in 1990 uitgebrachte plaat ‘Divine Spiritual and Intellectual Development’ komen voorbij, nummers als ‘Egoistic Mind’, ‘Behind Mandela’s Mask’ en ‘Infest the Convent’ staan na al die jaren nog steeds als een huis. Usurper zet een lekkere show neer met een grappig sluitstuk, Marco de Bruin speelt afsluiter ‘Orphanage Children ‘ met een roze Hello Kitty gitaar.

Een lekker avondje metal in Scum Katwijk, op naar dag twee van Scream Bloody Scum!

Foto’s  (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ