Royce – Embrace Yourself

Facebookrssmail

royce-ey-front-final“Open your eyes, the change is right in front of you” is het motto van de EP van Royce. De formatie komt uit België en brengt ons fijne melodische metalcore. De band is in 2013 opgericht en in 2016 hebben de heren uit de Kempen de eerste vruchten van hun werk geplukt met ‘Embrace Yourself’. Een lekkere EP die een uniek en origineel geluid binnen de metalcore neerzet. En als liefhebber van inmiddels grote jongens en meisjes als Trivium, Bullet for my Valentine, In this Moment, Butcher Babies en Bring me the Horizon is dat een echte verrassing. De leden van Royce zijn dan ook geen nieuwelingen meer in de wereld van de hardere muziek. Maarten en Maarten kennen we bijvoorbeeld van Angelskin. Desalniettemin is het fantastisch om je te realiseren dat we in België en Nederland hele goede bands hebben en er nog steeds bands opgericht worden, die ons voorzien van een niet aflatende stroom aan kwaliteitsmuziek. Ook, of misschien wel juist, in het stevigere genre.

De leadzanger heeft veel meer in zijn mars dan zich alleen maar door de nummers heen te schreeuwen, hij kan ook clean zingen. Zijn cleane gezang is niet vaak te horen en dat is jammer want hij heeft een diepe, krachtige stem.

De tracks zijn explosief, dat is niet ongewoon bij metalcore natuurlijk, maar het is alsof je het plezier dat de leden van Royce hebben tijdens het maken van muziek echt kan horen. Er zit ook een deel dramatiek in de nummers dat mede bijdraagt aan het unieke geluid dat Royce neerzet.

Het grootste nadeel aan deze EP is misschien wel dat hij zo kort is. Hij had van mij zeker dubbel zo lang mogen zijn. Laten we hopen dat deze energieke formatie ons in de toekomst nog meer luisterplezier gaat bezorgen. Over het geheel bekeken is dit een heel mooi uitgangspunt dat een goede waardering verdient. En ben je een metalcore liefhebber dan is ‘Embrace Yourself’ zeker een dikke aanbeveling van mijn kant waard.

(7,5/10, Eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ