Blood Eagle – To Ride In Blood & Bathe In Greed ll

Facebookrssmail

Blood Eagle is een Deense band bestaande uit gelouterde muzikanten. Het predikaat supergroep wordt ook gebruikt voor Blood Eagle maar dat zien de bandleden anders. Hoe dan ook, feit is dat gezien het muzikale verleden van de bandleden we wel wat mogen verwachten. Het begint allemaal in 2010 wanneer de gitaristen Mircea Gabriel Eftemie (ex-Mnemic) en Franz Hellboss (ex-Volbeat/ex-Illdisposed) besluiten wat te gaan jammen. Dit bevalt dusdanig goed dat de heren besluiten op zoek te gaan naar andere muzikanten met een voorliefde voor Old-Skool Death Metal om een nieuwe band op te richten.

Bassist Mikael Ehlert (Hatesphere) is de eerste die wordt geronseld. Met zijn drieën worden de eerste nummers geschreven en opgenomen met gesampelde drums en zonder zang. Ook een drummer wordt snel gevonden in de persoon van Morten Toft Hansen (Raunchy). Ook hij wordt betrokken bij het schrijven van nieuw materiaal. Na een paar maanden heeft het 4-tal een nummer of 5 bij elkaar gepend. Een bandnaam en zanger ontbreken op dat moment nog. In april 2012 duikt Mnemic de studio in met producer Tue Madsen om hun 5e album op te nemen. Mnemic is vlugger klaar dan gepland en heeft nog studiotijd over.

Deze tijd mag Blood Eagle gebruiken en in een paar dagen tijd nemen ze 5 nummers op, nog steeds zonder zanger. Eind 2012 lijkt het erop dat Blood Eagle een zanger gevonden heeft in de persoon van Jacob Bredahl (Hatesphere) maar deze samenwerking is maar van korte duur. Wel wordt er eindelijk een definitieve bandnaam gevonden, Blood Eagle is officieel een band in 2012. Als dan ook nog eens in 2013 zanger Michael Olsson die wordt weggekaapt bij de Deense Death-Thrash band Caro Blood Eagle komt versterken is Blood Eagle volledig in ‘business’. Ze tekenen een deal bij Nuclear Blast en brengen op dit label hun debuutalbum in 3 delen uit. Deel 3 staat gepland op 22 november.

Blood Eagle speelt lompe Old-Skool Death Metal. Niets meer en niets minder. De band zelf noemt als invloeden Napalm Death, Bolt Thrower, Morbid Angel en een vleugje Mastodon. Dat dekt de lading inderdaad behoorlijk. Het is een verademing om weer eens een no-nonsens Death-Metal album te beluisteren. Een aanrader voor iedere Death Metal fan die zijn muziek het liefst zo lomp en bruut mogelijk wil (85/100) (Nuclear Blast).

Tracklist

1 Eye Sewn Shut (5:07)
2 Doctrine Of Death (3:52)
3 Kill Your Tyrants (1:23)
4 For Those Who Remain (3:30)  

Line Up

Michael Olsson – Vocals
Mircea Gabriel Eftemie – Guitars
Franz Hellboss – Guitars
Mikael Ehlert – Bass
Morten Toft Hansen – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ