Moon Shot – The Power

Facebookrssmail

Een aangename verrassing deze Finse feelgood rockband Moon Shot! Ik kende ze niet, maar hier word ik wel blij van: het gebodene is rete-aanstekelijk, heeft aardig wat jaren 80-invloeden en is catchy as hell! Alsof elk nummer geschreven is om het songfestival lekkere hardrockend te winnen, zo meezingbaar is het allemaal.

De band is enkele jaren geleden opgericht en bestaat uit (ex-)leden van Children of Bodom, Lapko en Disco Ensemble. Deze ‘The Power’ is hun tweede plaat nadat ‘Confession’ hun carrière startte in 2021. In Finland zijn ze aardig populair geworden en spelen ze in forsere zalen. Het lijkt me dan ook een geknipte festivalband. Denk muzikaal aan een combi van Bon Jovi, Depeche Mode, Green Day en HIM. Of zoiets.

Het stevige en snelle ‘Life is a Killer’ opent het album meteen overtuigend. De aangename zangstem van Ville Malja houdt de aandacht erbij, voor zover dat nodig is met zo’n groots meezingrefrein. Het lekkere gitaarrifje doet de rest. Het heerlijke ‘Blackened Spiral’ ademt iets meer, al gaan ook hier de remmen helemaal los tijdens de oorwurm-chorus. Eigenlijk zijn de meeste songs zo opgebouwd: enigszins ingetogen in de coupletten, om er daarna extra enthousiast zo’n poppy meezingrefein uit te gooien. Doeltreffende formule! Ook al lijken de songs daardoor wel enigszins op elkaar, dat dan weer wel.

Missers staan er niet op, wel enkele songs die nog nèt wat aanstekelijker zijn dan de rest. Zo vecht single ‘The Power’ al dagen in mijn kop met het nòg catchiëre ‘Yes!’ om aandacht. En hoewel eigenlijk alle songs midtempo of uptempo zijn en vergelijkbaar qua opbouw, biedt de prima muzikale inkleding voldoende afwisseling om de volle drie tot vier minuten de aandacht erbij te houden. Hoewel, een ballad of een wat tragere song hadden net dat beetje extra variatie op het album gebracht wat ik nu na een nummer of zes begin te missen. Slechts de afsluiter ‘1800 Nights’ gaat een versnelling omlaag en valt daardoor meteen extra op.

Al met al is dit een erg lekker zomers, poppy, doch über infectueus plaatje geworden. Een tikkie meer afwisseling op de volgende worp is welkom, maar Moon Shot’s trucje werkt hier nog helemaal. Dertig jaar geleden waren dit elf hits geworden. Nu opereert zo’n melodisch rockbandje helaas in de marge van de hardere muziek. Check deze ‘The Power’ zeker uit als onderstaande clip je pakt! Eind april verschijnt het album. (83/100 – Reaper Entertainment)

LINE-UP


Ville Malja – Vocals
Jussi Ylikoski – Guitar
Henkka Seppälä – Bass
Mikko Hakila – Drums

TRACKLIST


1    Life is a Killer
2    Blackened Spiral
3    The Power
4    Arms around me
5    Shadow Boxer
6    Yes!
7    Ride Faster
8    Stars are Holes
9    Supercharged Love
10  Deep Hood
11  1800 Nights

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ