Obituary – Ten Thousand Ways To Die

Facebookrssmail

covernoresize1469821420675659obituary1469821420675659Obituary was na het uitbrengen van ‘Inked in Blood’ in 2014 voornamelijk (8 van de 12 maanden) in Europa voor clubshows en festivals. Oorspronkelijk was het de bedoeling een EP uit te brengen in 2015, net voor de Europese shows met Carcass, Napalm Death en Voivod. De EP ‘Ten Thousand Ways To Die’ verschijnt uiteindelijk op 21 oktober dit jaar via Relapse Records.

We vinden twee nieuwe nummers op de EP, nummers die opgenomen zijn tijdens de opnames van ‘Inked in Blood’ maar waar geen ruimte meer voor was op het album. Opener ‘Loathe’ is een vrij trage song, traag en zwaar met de herkenbare vocalen van John Tardy. De typische gitaarriffs van Trevor Peres en Ken Andrews maken dit een echt Obituary nummer, maar toch. Eigenlijk verwacht je dat het nummer ieder moment kan ontploffen, iedere break denk je “nu gaan we los”. Niets van dat alles, de “Florida Rednecks” houden het bij een verrassend rustig mid tempo nummer.

‘Ten Thousand Ways To Die’, Mr. tardy spuwt de woorden weer in je gezicht. Een nummer dat wat meer tempo kent dan de voorganger en een opmerkelijke solo kent. Ken Andrews krijgt de mogelijkheid zich te laten horen, een vermakelijk nummer.

De EP wordt aangevuld met maar liefst 11 live nummers, voornamelijk opgenomen in de Verenigde Staten in verschillende clubs. Lekkere nummers als ‘Redneck Stomp’, ‘Centuries Of Lies’, ‘Don’t Care’, ‘Chopped In Half-Turned Inside Out’ en sluit natuurlijk af met kraker ‘Slowly We Rot’. De live nummers hebben een meer dan redelijk geluid niveau en luisteren lekker weg.

Obituary brengt met ‘Ten Thousand Ways To Die’ een leuke EP, een EP die vooral leuk is voor de verzamelaar.

(8/10, Relapse Records)

1. Loathe 06:19
2. Ten Thousand Ways to Die 03:17
3. Redneck Stomp (live, The Mayan, Los Angeles) 04:11
4. Centuries of Lie (live, The Masquerade, Atlanta) 02:15
5. Visions in My Head (live, Baltimore Soundstage, Baltimore) 04:18
6. Intoxicated (live, Revolution Center, Boise) 05:41
7. Bloodsoaked (live, Irving Plaza, New York) 03:31
8. Dying (live, Metro, Chicago) 04:38
9. Find the Arise (live, Opera House, Toronto) 02:17
10. ‘Til Death (live, House of Blues, San Diego) 04:47
11. Don’t Care (live, Club Red, Phoenix) 02:32
12. Chopped in Half / Turned Inside Out (live, The Ritz Ybor, Tampa) 05:44
13. Slowly We Rot (live, Revolution Live, Fort Lauderdale) 05:10

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ