Inglorius – Heroine

Facebookrssmail

Schoorstenen moeten blijven roken, ook in de muziekbranche. Bands proberen toch op andere manieren wat centen bij elkaar te sprokkelen sinds er vanaf maart vorig jaar niet meer live opgetreden kan worden door het bekende virus.

Live streams werden aan de man gebracht, Lockdown Sessies werden uitgebracht, en opvallend ook veel cover albums kwamen uit. Vreemd genoeg deed de Britse hardrockband Inglorious hetzelfde, aangezien ze afgelopen februari nog hun uitstekende ontvangen vierde studio album ‘We Will Ride’ uitgebracht hadden. Het opvallende en aparte aan dit cover album is dat het louter bands betreft welke zangeressen hebben, of het betreft materiaal van vrouwelijke zangeressen. Het zal vreemd zijn voor velen rock liefhebbers en hardrockers (incl. mezelf) om namen als Whitney Houston, Christina Aguilera, Avril Lavigne en Miley Cyrus voorbij zien te komen…

Heroin begint met het lekkere Funky nummer ‘Queen Of The Night’ van Whitney Houston. Het origineel is mij dus niet bekend, maar dit nummer swingt wel de pan uit. Door de Funky sound en een heerlijke Nuno Bettencourt achtige gitaarsolo is een link met een band als Extreme , of zelfs een in zijn funky periode Glenn Hughes snel gelegd. Bij het tweede nummer volgt gauw weer een vertouwde vette gitaar riff, middels de vette rocker ‘Barracuda’ van de band Heart. Erg lekker, en vertrouwd dus.

Tracks als ‘Midnight Sky’ van Miley Cyrus, ‘Fighter’ van Christina Aguilera, en ‘I’m With You’ van Avril Lavigne klinken wel wat meer poppy en gewaagd ondanks de lekkere gitaarpartijen en solos. Opvallend genoeg klinkt het wel allemaal erg goed en vooral de stem van zanger Nathan James komt juist bij zulke vreemde cover tracks ook erg goed uit de verf.

Collega zanger Jeff Scott Soto verzorgt de tweede zang bij de Evanescence cover ‘Bring Me To Life’. Door de iets hogere stem van James en de wat zwaardere en zelfs op dit nummer licht gruntende stem van Soto klinkt deze track ook erg lekker. De oudere dames uit de popwereld , Cyndi Lauper en Tina Turner, worden middels hun grote hits ‘Time After Time’ en ‘Nutbush City Limits’ ook even in het zonnetje gezet ! Het album sluit af met een geweldige klinkende cover van de hit ‘Uninvited’ van Alanis Morisette. Door de heerlijke uithalen en prachtige zuivere zang, piano en vooral sublieme gitaarsolo werkt dit nummer langzaam naar een climax toe !

Het siert Inglorious dat ze met deze ‘bonus’ release niet op safe hebben gespeeld, en niet voor de voor de hand liggende covers gekozen hebben. En met de speeltijd van 45 minuten luistert het allemaal ook wel erg lekker weg. Een verrassend album dit ‘Heroin’ !!!  Oh ja, mocht je een cd en/of elpee bij hun eigen webshop bestellen, gaat er van elk verkocht exemplaar een Engels Pond naar de Engelse stichting ‘Women’s Aid ! Goede zaak ! (75/100)(Frontiers Records)

Tracklist

01. Queen Of The Night (Whitney Houston)

02. Barracuda (Heart)

03. Midnight Sky (Miley Cyrus)

04. Nutbush City Limits (Tina Turner)

05. Bring Me To Life (Evanescence)

06. Fighter (Christina Aguilera)

07. I’m With You (Avril Lavigne)

08. I Hate Myself For Loving You (Joan Jett)

09. I Am The Fire (Halestorm)

10. Time After Time (Cyndi Lauper)

11. Uninvited (Alanis Morisette)

Line up

Nathan James – Vocals

Danny De La Cruz – Guitars

Dan Stevens – Guitars

Vinnie Colla – Bass guitar

Phil Beaver – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ