Hobb’s Angel of Death – Heaven Bled

Facebookrssmail

hobbs-angel-of-death-heaven-bled-coverHet regent come back albums de laatste tijd en ook deze weer van Hobb’s Angel of Death. Gestart als solo project van band leider Peter Hobbs in 1987, en inmiddels een underground cult band uit Australie. Hoewel ze slechts drie albums op hun naam hebben staan, en dat is inclusief deze nieuwe ‘Heaven Bled’.

Hobbs Angel Of Death speelt venijnige, snelle thrashmetal in de stijl van Slayer, Dark Angel en Infernal Majesty en dit wordt ook met veel enthousiasme gebracht. De muziek heeft gelukkig nog steeds dezelfde intensiteit als in de jaren tachtig. ‘Heaven Bled’ is een modern “old school” thrash album van begin tot eind dat nergens verveeld, een goede produktie heeft en lekker weg luistert. Drummer Iago Bruchi knalt er op los alsof zijn leven ervan afhangt, en zou zomaar vergeleken kunnen worden met Dennis The Menace van Macabre! Het gitaarwerk is ook om te smullen, ‘Walk My Path’ bijvoorbeeld, super intens en met een riff die zo van Arch Enemy had kunnen zijn. Heel af en toe gaat het gas er even af voor een introotje, maar alleen maar om er daarna weer vol gas tegen aan te gaan.

Je zou denken dat het album zo voorbij is geraast op zo’n snelheid, maar ‘Heaven Bled’ haalt toch bijna een speeltijd van een uur! Het is wel een uur puur genieten als je nummers als ‘Suicide’ of ‘Final Feast’ voorbij hoort komen, zwakke punten staan er niet op dit album. Hoewel Peter niet de beste zanger is die er rondloopt, past z’n stem perfect bij de deze muziek en maakt het gitaarspel dat meer dan goed! Nummers als ‘Heaven Bled’, ‘Son Of God’ en ‘Drawn & Quartered’ rechtvaardigen een verplichte aanschaf voor “old school” thrasher’s. Echter doordat de sound en nummers toch redelijk toegankelijk te noemen zijn, en er veel knap gitaarwerk op dit album te vinden is, zal deze plaat vast een groter bereik hebben.

Hobbs schuwt ook geen politieke en religieuze thema’s in z’n teksten, die soms ook erg actueel zijn, zoals bijvoorbeeld in ‘Son Of God’ en ‘Depopulation’. Al met al smullen van begin tot ‘Abomination’ met dit zeer geslaagde derde album van Hobbs Angel Of Death.

(8,5/10, Hells Headbangers)

Tracklist:
• Il Monstro di Firenze
• Walk My Path
• Final Feast
• Suicide
• Drawn & Quartered
• Heaven Bled
• Sadistic Domination
• Son of God
• Depopulation
• T.F.M.F.
• Hypocrites
• Abomination

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ