Midnight – Sweet Death and Ecstasy

Facebookrssmail

Midnight is een band uit Cleveland, Ohio en is ontstaan in 2003. De band rond oprichter Jamie “Athenar” Walters maakt muziek op de leest van Venom uit de periode van de jaren ’80 en heeft tot op heden twee albums uitgebracht. De debuutplaat ‘Satanic Royalty’ verscheen in 2011, de opvolger ‘No Mercy for Mayhem’ stamt uit 2014. Verder grossiert de band in demo’s, EP’s en compilaties maar daar komt op 15 december verandering in. Het derde album ‘Sweet Death and Ecstasy’ is aanstaande en deze wordt uitgebracht door Hells Headbangers Records.

Het nieuwe album is ontstaan uit het tweetal Athenar (vocalen, bas en gitaar) en drummer “SS” die zich sinds het tweede album bij Jamie Walters heeft aangesloten. het album opent met het vrij lange en trage nummer ‘Crushed by Demons’, een nummer dat eigenlijk best wat metal invloeden kent en daarmee verrast. Lekkere vocalen en eenvoudig klinkende solo’s maken het nummer tot een aantrekkelijk luisterstuk. ‘Penetratal Ecstasy’ is dan weer zo’n black metal punk nummer waar Midnicht om bekend staat. Lekker up-tempo, simpele punk riff en lekkere vunzige teksten.

Zo kent het album toch wat variatie met mid-tempo nummers als ‘Here Comes Sweet Death’ en lekkere up-tempo nummers zoals ‘Melting Brain’, ‘Rabid!’. met een verdachte Venom riff (‘Live Like An Angel, Die Like A Devil’), ‘Bitch Mongrel’ en ‘Poison Trash’. Afsluiter ‘Before My Time in Hell’ is een heerlijke afsluiter die eigenlijk tussen het snelle en tragere werk in zit. Lovenswaardig is dat een band met relatief eenvoudige muziek een nummer van ruim zes minuten spannend kan houden.

Midnight brengt met het derde album ‘Sweet Death and Ecstasy’ niets verrassends of spectaculairs, wat de mannen doen is gedaan en mist originaliteit maar wat klinkt het heerlijk!

(80/100, Hells Headbangers Records)

Tracklist:
1. Crushed by Demons 06:26
2. Penetratal Ecstasy 03:43
3. Here Comes Sweet Death 03:41
4. Melting Brain 01:57
5. Rabid! 03:25
6. Bitch Mongrel 03:05
7. Poison Trash 03:17
8. Before My Time in Hell 06:28

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ