Körgull The Exterminator – Built To Kill

Facebookrssmail

Körgull The Exterminator is een Spaanse Blackened Thrash Metal band opgericht in 2004. Oorspronkelijk begonnen als side project van drummer Joe Bastard die nummers had geschreven die stilistisch niet helemaal aansloten bij de nummers die hij speelde bij zijn band Akerbeltz. Joe Bastard weet gitarist Mark Wild en zangeres Lilith Necrobitch te strikken en de geboorte van Körgull The Exterminator is hiermee een feit. Gitarist Ghorth komt de gelederen versterken in 2009 en bassist Javi Bastard vervangt in 2013 Steel Maniac. We mogen dus wel spreken van een stabiele line up met slecht 2 bezettingswisselingen in 20 jaar tijd.

‘Built To Kill’ is het 6e album van deze Spanjaarden. Afgaande op het oudere werk wordt Körgull The Exterminator (en terecht) vergeleken met Sodom, Bathory, Hellhammer, Darkthrone en Voivod in hun beginperiode. Deze 5 bands geven wel een behoorlijk accurate omschrijving van de muzikale stijl van Körgull The Exterminator weer. Al wil ik hier Kreator ten tijde van ‘Endless Pain’ en ook Holy Moses nog aan toevoegen.

Wat mag je verwachten als je ‘Built To Kill’ gaat beluisteren? Dat zal ik je vertellen. Een dikke 40 minuten compromisloze Blackened Thrash Metal waarbij de Speed/Thrash invloeden wat prominenter de kop opsteken vergeleken met de voorgaande albums. Gestoken in een simpele doch effectieve hoes en dito geluid vuren de Spanjaarden 10 nummers op je af die allen in een moordend tempo gespeeld worden. Tijd voor een rustmomentje zit er niet in.

Beste nummers: ‘Existential Risk’ wat erg aan Voivod doet denken, ‘In The Darkest Of Times’ met vroege Bathory invloeden en ‘Death To Human Race’ dat het bruutste nummer op ‘Built To Kill’ is. Op zich al een prestatie op zich. Nu Holy Moses er mee ophoudt is Körgull The Exterminator één van de hoofdkandidaten om het stokje van Sabina Classen over te nemen. Verwacht geen vernieuwende dingen en een top nodge-productie. ‘Built To Kill’ is een simpel traditioneel Blackened Thrash album dat de gloriedagen van bands als Venom, Celtic Frost, Hellhammer en Bathory doet herleven. Niets meer en zeker niets minder. (73/100) (Xtreem Music)

Track List

 1. The Devil’s Sea (5:05)
 2. Existential Risk (4:25)
 3. The Nine Circles Of Hell (3:07)
 4. Built To Kill (3:47)
 5. In The Darkest Of Times (4:29)
 6. Exterminator (3:48)
 7. Night Of The Devil (3:54)
 8. Death To Human Race (3:07)
 9. Ritual Suicide (3:18)
 10. Count Estrich (5:48)

Lineup

 • Joe Bastard – Drums
 • Mark Wild – Guitars
 • Lilith Necrobitch – Vocals
 • Javi Bastard – Bass
 • Ghorth – Guitars
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ