Bölzer – Hero

Facebookrssmail

bolzer-heroBölzer is een uit Zurich afkomstige Zwitserse black metal band opgericht in 2008. Een band die mijn aandacht wist te treken tijdens een optreden op de Eindhoven Metal Meeting en met name de manier hoe het duo Fabian Wyrsch (HzR) en Okoi Thierry Jones (KzR) de zaal wisten in te pakken met hun black metal. Een demo, twee EP’s en een singel is wat Bölzer tot nu toe heeft uitgebracht maar daar komt eindelijk verandering in. Iron Bonehead Productions brengt op 25 november de eerste Bölzer Full-length: ‘Hero’.

Na het intro ‘Urdr’ trappen we echt af met het nummer ‘The Archer’, een vermakelijk nummer zoals we dat gewend zijn van beide heren. “Clean” en “harsh” vocalen wisselen elkaar af en de vullende drumpartijen van HzR zijn vet. Titelnummer ‘Hero’ borduurt voort op het voorgaande nummer en maakt indruk. Het derde nummer ‘Phosphor’ blaast je echt van je stoel. Strak instrumentaal werk de eerste minuten waarna KzR zijn brute vocalen op je af spuwt, een heerlijk nummer met een geweldige “drive” en een duister einde.

Na het brute geweld brengt het vocale intermezzo, ‘Decima’, van 52 seconden weer rust. Bölzer pakt onmiddellijk de draad weer op met ‘I AM III’. Een heerlijk nummer met een goede opbouw, sterke vocalen en strak ritmisch werk. Bölzer dendert door met ‘Spiritual Athleticism’ en het super vette ‘Chlorophyllia’ om vervolgens het heroïsche verhaal af te ronden met outro ‘Atropos’.

Mijn interesse in Bölzer was al daar maar de heren hebben mij met ‘Hero’ verrast en hebben een heerlijk album gebracht. Op zaterdag 17 december zijn de mannen wederom te gast op de Eindhoven Metal Meeting, een show die ik niet ga missen.

(9/10, Iron Bonehead Productions)

Tracklist:
1. Urdr 01:04
2. The Archer 06:12
3. Hero 07:29
4. Phosphor 07:47
5. Decima 00:52
6. I AM III 09:23
7. Spiritual Athleticism 05:49
8. Chlorophyllia 07:20
9. Atropos 00:42

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ