Backyard Babies – Sliver & Gold

Facebookrssmail

Begin dit voorjaar bracht de legendarische Rock ‘n’ Roll band Backyard Babies hun achtste album ‘Sliver & Gold’ uit via Century Media. De band brak eind jaren 90′ door met het nog altijd iconische album ‘Total 13’ (1998) En waren een van de eerste band die het Rock ‘n’ Roll of Stoner Rock genre weer nieuw leven inbliezen. Door de jaren heen kon de band rekenen op een trouwe aanhang dankzij hun aanstekelijke mix van energie Hardrock, Punk, Metal, en Rock ‘n’ Roll. Voorafgaand aan deze nieuwste release bracht de band alreeds de tracks ’44 Undead’ uit op single.

En nog altijd kicken de Backyard Babies als geen ander en ‘Sliver & Gold’ bewijzen dat. Opener ‘Good Morning Midnight’ is nog een redelijke, maar lekkere mid-tempo track. Eveneens mid-tempo, maar van hetzelfde niveau is de volgende ‘Simple Being Sold’.

Heerlijke tracks zijn ‘Shovin Rocks’,’Ragged Flag’,’ 44 Undead’, titeltrack ‘Sliver & Gold’, en ‘A Day Late in My Dollar Shorts’. ‘Shovin Rocks’ is een heerlijk swingende meezinger met een heerlijke baslijn en een vette gitaarsolo. En heeft ‘Ragged Flag’ een lekker Psychedelische inslag waarvan de intro wat weg heeft van ‘Sympathy For The Devil’ van The Rolling Stones. Ook de single ’44 Undead’ is een heerlijke meezinger en een uitstekende single keuze. Titeltrack ‘Sliver & Gold’ kent een licht politiek georiënteerde tekst met een duidelijke afkeer en wordt gebracht in een vrolijke sound. Eveneens wordt er in de tekst een verwijzing gemaakt naar Sex Pistols-Bassist Sid Vicious. De tracks ‘Yes To All No’ en ‘Bad Seeds’ zijn de enigste smetten op dit verder weergaloze album.

Het is een ballad-achtige track die mij iets te radiovriendelijk klinkt en bovendien weinig passend is bij de sound van deze band. ‘Bad Seeds’ is een weer een snel uptempo, maar klinkt mij eveneens iets te radiovriendelijk. Maar ondanks dat blijven de tracks erg aangenaam en plezierig om naar te luisteren. Ze worden nauwelijks een irritatiefactor en dat is knap als je dat kan als band om jouw sound als zodanig te kunnen brengen.

‘Sliver & Gold’ kan gerust worden toegevoegd aan het rijtje met de andere Backyard Babies klassiekers. Heerlijke album vol onvervalste stevige Rock ‘n’Roll en dat is uitermate belangrijk in deze Post-Motörhead tijden. Gelukkig hebben de Backyard Babies het nog altijd goed begrepen en staat ‘Sliver & Gold’ nog altijd vol met heerlijke meezingers en swingende tracks. De band weet in de sound nog altijd voldoende afwisseling aan te brengen. En daarom verdient deze klassieker in spé 100 punten. Gefeliciteerd! (100/100) (Century Media)

Tracklist: Sliver & Gold

1. Good Morning Midnight
2. Simple Being Sold
3. Shovin’ Rocks
4. Ragged Flag
5. Yes To All No
6. Bad Seeds
7. 44 Undead
8. Sliver And Gold
9. A Day Late In My Dollar Shorts
10. Laugh Now Cry Later

Line Up: Backyard Babies

Nicke Borg – Vocals, Gitaar
Andreas “Dregen” – Gitaar
Johan Blomquist – Bass
Peder Carlsson – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ