Ricardo Remédio – Natureza Morta

Facebookrssmail

rrnmDe uit Portugal afkomstige duistere electro muzikant Ricardo Remédio komt uit met een album dat ‘Natureza Morta’ heet. Ondanks dat Remédio al een behoorlijke carrière in de muziek achter de rug heeft, is dit zijn debuutalbum onder deze naam. Natureza Morta betekent “stilleven” en dat is een goede weergave van wat dit album is: de tracks zijn haast te omschrijven als schilderijen, maar dan in muziekvorm gegoten. De nummers zijn uitzonderlijk en veelzijdig te noemen.

Het album is een verzameling ambient soundscapes met een donkere, bijna trieste, atmosfeer. Wat dat betreft is dit album te vergelijken met het genre dat het label Cryo Chamber aanbiedt. Luister je daar, net zoals ik, graag naar, laat dan niet achterwege om ook dit album te proberen.

Met regelmaat wordt een nummer heel dansbaar, hetgeen te verklaren is doordat de muziek duidelijk wortels lijkt te hebben in de wave. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in nieuwe toepassingen van wave of mysterieuze, duistere muziek is dit album een absolute must. Remédio heeft een mooie verzameling tracks afgeleverd die zowel te beluisteren is als achtergrondmuziek of als een album om op te ontspannen en actief naar te luisteren.

De tracks lijken organisch te groeien en weer in omvang af te nemen waarbij minuscule details in de muziek in grote getale te horen zijn. Herhaling is een belangrijk aspect van de muziek van Remédio, ook daaruit blijkt het organische van zijn composities, zoals onze ademhaling, de zee die steeds aan en af rolt of de wind die een boom laat wiegen.

Waarschijnlijk is dit ook een schitterend album om live te gaan beluisteren. In Portugal heeft Remédio al een flink aantal festivals op zijn naam staan, laten we hopen dat hij met dit album ook wat meer onze kant op komt.

Zoals vermeld heeft Remédio al een flinke muzikale carrière achter de rug. Zo is hij ook bekend onder het pseudoniem RA en is hij het artistieke brein achter LÖBO. In het verleden heeft hij al samengewerkt met onder andere Necro Deathmort en JK Flesh en nu is de beurt aan Daniël O’Sullivan, multi-instrumentalist en nu producer van Remédio’s debuutalbum.

(8.5/10, Dissociated Records / Signal Rex)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ