Magoa – Imperial

Facebookrssmail

pochette-petitDat de franse metalscene leeft is een feit. Bands als Dagoba en Gojira timmeren lekker aan de weg. Magoa mag met alweer hun derde album rustig aan dit rijtje toegevoegd worden. Eerdere albums ‘Swallow The Earth’ (2011) en ‘Topsy Turvydom’ (2013) werden goed ontvangen en ook de EP ‘Animal’ (2012) maakte indruk. De band is direct in hun schrijven, ze houden het graag ruw en zonder compromissen. Maar allicht nog veel belangrijker, ze hebben een eigen sound, waardoor ze moeilijk aan een genre te verbinden zijn. Onlags verscheen de derde langspeler ‘Imperial’.

Er wordt geopend met titelnummer ‘Imperial’. Het nummer heeft een rustige vage opening, maar waar een zekere dreiging vanuit gaat. Het refrein klinkt vol en melodieus. Zanger Cyd komt woest over en dit in combinatie met heerlijk groovende gitaren, maakt het direct een geslaagd eerste nummer dat vraagt om meer. Het nummer ‘Sailors’ kent in een intro wat elektronische invloeden. Dit gaat al snel over in agressieve technische metal met groovende gitaren en blastende drums van drummer Martin. In ‘Kill Us’ zijn er duidelijk toetsen hoorbaar in het intro. In de break is wederom drummer Martin weergaloos, met een opbouw naar meer agressie waarin zanger Cyd helemaal los kan gaan.

Het nummer ‘Faith’ begint heel energiek. Met lekker gitaarspel van de heren Vince en Davton wordt er gespeeld met het stereo geluid en raak je als luisteraar geboeid. De clean vocals tegenover het gruntwerk zijn erg fijn gedaan en goed in balans. De gitaar solo is mooi in balans met de rest van het nummer. Ook de drummer speelt weer een fantastische rol, met wat technischer drumwerk. Aan het einde wordt er een sample gebruik en dit in combinatie met de zang, ook dat is super gedaan. ‘Faith’ is mogelijk het beste nummer van het album.

De technische drumlijnen worden doorgezet in ‘Afterglow’. Dit gaat over in lekker agressief gitaarspel, met groovende baslijnen. De agressieve samenzang in dit nummer is erg vet gedaan. De break is met strijkers, en de toch dreigende zang, is een absolute toevoeging voor het toch al vette nummer. Erg elektronisch is dan toch weer de ballad ‘Untouchable’. Het heeft een mooie rustige intro. De zang is zuiver. Er is gebruik gemaakt van vage samples en dat heeft wel iets. Het nummer trek uiteindelijk toch open met mooi gitaarspel naar het einde toe. Het album sluit af met ‘The First Day’. Dit nummer kent een mooie uitgebalanceerde intro, met meerstemmige clean vocals. Er zit een goede opbouw in naar heerlijke groovende metal. Er wordt tof tegen elkaar in gegrunt, hier gaat weer heerlijke rauwe agressie van uit. Wederom een hoofdrol voor de drummer en de bassist, die toch zo belangrijk zijn voor het groovende, agressieve geluid van de band. De breaks zijn spannend, er wordt wederom gespeeld met het stereo geluid. Dit nummer heeft alles en behoord samen met ‘Faith’ tot de favorieten.

Magoa presenteert met ‘Imperial’ een fantastisch album. Drummer Martin en bassist Benoit zijn weergaloos goed, en spelen op het gehele album een zeer belangrijke rol voor het totaal geluid van de band. Zanger Cyd is divers, en het gitaarwerk van Vince en Davton is lekker agressief. Meer kunnen we eigenlijk niet van een band vragen. Het geluid is inderdaad uniek. Het album zal aanslaan bij metalcore publiek, maar ook bij liefhebbers van een meer technisch geluid. Erg vet!

(8/10, Dooweet)

Tracklist:
• Imperial
• Resistance
• Sailors
• Kill Us
• Merge
• Remember
• Faith
• Afterglow
• Endlessly
• Pray For Us
• Untouchable
• The First Day

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ