BPMD – American Made

Facebookrssmail

We gooien onze eerste letters van onze achternamen bij elkaar, en dan hebben we toch een toffe bandnaam! Dit moeten Bobby Blitz, Mike Portnoy, Mark Menghi, en Phil Demmel gedacht hebben toen ze begonnen met dit project genaamd BPMD. Deze 4 heren hebben allemaal connecties gehad met het project Metal Allegiance. Bobby Blitz kennen we natuurlijk allemaal als de zanger van Overkill, Mike Portnoy van Sons Of Apollo, Dream Theater en Winery Dogs, Mark Menghi van Metal Allegiance, en Phil Demmel van Machine Head en Vio-lence.

BPMD brengt middels dit coveralbum een eerbetoon aan de bands waar ze mee opgegroeid zijn, en waardoor ze muzikaal beïnvloed zijn in hun jeugd. Tracks van grootheden als Aerosmith, Ted Nugent, ZZ Top, Van Halen, Lynyrd Skynyrd, Mountain en Blue Öyster Cult knallen letterlijk en figuurlijk door je speakers. Want knallen doet dit album zeker.

Respect voor de band dat ze toch wel een eigen draai aan elk nummer heeft gegeven, met een lekker vette metal sound, en die heerlijke geknepen scherpe stem van Bobby Blitz die het geheel toch wel afmaakt. Het klinkt allemaal lekker spontaan en fris, en het album verveelt eigenlijk totaal niet, wat bij cover albums er meestal wel gauw insluipt. Hopelijk krijgen de heren van BPMD nog eens de tijd om een album op te nemen met louter eigen nieuw materiaal, want hier zit zeer zeker meer in.

Luisteren verplicht! (80 / 100) (Napalm Records)

Liveup:

Vocals : Bobby Blitz Ellsworth
Drums : Mike Portnoy
Bass : Mark Menghi
Guitars : Phil Demmel

Tracklist :

01. Wang Dang Sweet Poontang (Ted Nugent cover)
02. Toys In The Attic (Aerosmith cover)
03. Evil (Willie Dixon cover)
04. Beer Drinkers & Hell Raisers (ZZ Top cover)
05. Saturday Night Special (Lynyrd Skynyrd cover)
06. Tattoo Vampire (Blue Öyster Cult cover)
07. D.O.A. (Van Halen cover)
08. Walk Away (James Gang cover)
09. Never In My Life (Mountain cover)
10. We’re An American Band (Grand Funk Railroad)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ