Soulemission – Tales Of Inevitable Death

Facebookrssmail

artworkSoulemission is een band uit de omgeving Eindhoven opgericht in 2014. De band tracht een mengeling van black metal, thrash metal en heavy metal in hun muziek te brengen. OP 31 oktober komt de CD ‘Tales Of Inevitable Death’. Een plaat die verschijnt via Black Lion Records.

Een melodieus intro opent ‘Bellum Omnium Contra Omnes’, een fijne gitaarriff kondigt een wending aan en het nummer knalt in de hoogste versnelling. Heerlijke asgrauwe vocalen van zanger Michel, vocalen zoals ze horen te klinken in het genre. Lekker herkenbaar gitaarwerk, een sterke solo en wat keyboards maken een gevarieerd openingsnummer. ‘March against the Storm’ is ook weer zo’n nummer met sterke vocalen, gitaarwerk en puik slagwerk en strak uitgevoerde blastbeats, al moet gezegd worden deze erg lang zijn en misschien wat weinig variatie kennen, iets dat in de minder snelle stukken wordt goedgemaakt.

‘Seas of Emptiness’ is een wat langzamer nummer met een sterke opbouw. De smerige vocalen van gastzanger Niklas Kvarforth van de Zweedse black metal band Shining zijn een zoals we van hem kennen, subliem. Opvallend sterk gitaarwerk van Roel in dit heerlijke nummer. Soulemission gaat door met sterke nummers. ‘Where Fallen Angels Dare’ is wellicht één van mijn favorieten naast ‘Seas of Emptiness’. Black metal met het technisch vernuft van moderne metal, tempowisselingen, heavy metal solo’s en steeds maar weer die gore vocalen.

‘Perished Entity’ is een instrumentaal nummer en het geweld waarmee de toetsen worden aangeslagen raakt, een duister stukje werk. Het album sluit in stijl af met ‘Glorification of Elimination’, bruut geweld en subtiel muzikaal werk wisselen elkaar af.

Soulemission heeft met ‘Tales Of Inevitable Death’ een heerlijke plaat afgeleverd, sterk muzikaal en bruut geweld gaan hand in hand op dit schijfje. Black metal zoals het hoort te klinken.

(8,5/10, Black Lion Records)

Tracklist:

1. Bellum Omnium Contra Omnes
2. March against the Storm
3. Luciferian Blood Orders
4. Seas of Emptiness
5. Where Fallen Angels Dare
6. Endless Grief
7. Perished Entity (Instrumental)
8. Glorification of Elimination

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ