A Rock Supreme – Danko Jones

Facebookrssmail

Eind april zag hij het levenslicht via AFM Records: ‘A Rock Supreme’, de nieuwste album van Danko Jones. De band rondom zanger/ Gitarist Danko Jones heeft na de release van zijn laatste album ‘Wild Cat’ (2017) Vooral veel getoured. Als ze dat niet deden was ‘A Rock Supreme’ al veel eerder uitgebracht, aldus Danko Jones himself.

En daarmee slaat hij voor mij de spijker op z’n kop. Want ik vind ‘A Rock Supreme’ weinig sjeu bevatten. Tracks ‘I’m In A Band’ en ‘We’re Crazy’ met gekke opgezette stemmetjes als bridge wekken bij mij de irritatie op. Gelukkig klinkt ‘Dance Dance Dance’ wel lekker, heeft een prima gitaarlick, en kent een refrein die wél in je hoofd blijft hangen.

Maar toch komt het album over het geheel weinig van de grond. Want bij de track ‘Lipstick City’ kakt het geheel weer in. Tracks ‘Fists Up High’, ‘Party’, ‘You Got Today’ en ‘That Girl’ zijn nog prima en vooral ‘Party’ heeft een hoog meezinggehalte. ‘Burn in Hell’ geeft nog vol gas aan het einde en afsluiter ‘You Can’t Keep Us Down’ kent nog wel een vrolijk meezingrefrein.

Dit album is afgeraffeld en is duidelijk uitgebracht met als enigste reden om weer op tournee te kunnen gaan. En dat is altijd zonde, want de ervaring leert bij andere bands dat deze albums juist de matigste zijn. Danko Jones kan beter.  Wat mij verbaasd is dat Rage Against The Machine producer Garth Richardson met dit album een matig product aflevert.
Shame On You!
But Better Next Time…
(66/100) (AFM Records)

Tracklist A Rock Supreme
1. I’m In A Band
2. I Love Love
3. We’re Crazy
4. Dance Dance Dance
5. Lipstick City
6. Fists Up High
7. Party
8. You Got Today
9. That Girl
10.Burn In Hell
11. You Can’t Keep Us Down

Line Up Danko Jones

Danko Jones – Vocals/Guitar
John Calabrese – Bass
Rich Knox – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ