Hardbone – Tailor-Made

Facebookrssmail

hardbone-coverHet in 2006 opgerichte Hardbone komt oorspronkelijk uit het Duitse Hamburg en presenteerde zichzelf de achterliggende jaren als energieke 4-mans formatie. Het duurde uiteindelijk nog tot 2010 voor men de muziek voor het eerst op de plaat vastlegde. Met ‘Tailor-Made’ houden de heren een mooi gemiddelde van 1 maal in de twee jaar aan en zijn we aan belandt bij het vierde wapenfeit.

Komt tijd komt raad en de heren uit Hamburg hebben na het uitbrengen van ‘Bone Hard’ in 2014 gedacht dat een uitbreiding noodzakelijk zou zijn voor een vervolgstap. Op dit nieuwe album is dan ook een nieuwe ritme sectie te horen. Drums, bass en slaggitaar worden super strak neergezet en zijn een sterk fundament om het gas volledig open te kunnen draaien. Veertig minuten lang hoor je “Old School” hardrock zoals bijna iedereen op de wereld dat wel kent van een band genaamd AC/DC. Vernieuwend is het geenszins. Voor degene die echter een oor hebben voor, “de kracht van eenvoud”, is het heel plezierig om naar te luisteren en een groot feest van herkenning. Dus liefhebbers van de no nosnens rock van Airbourne en de Black Aces zullen ‘Tailer-Made’ zeker weten te waarderen.

(7/10, Rude Records)

Tracklist:

1. No Man’s Land
2. It’s A Man Thing
3. Tailor-Made Woman
4. Blood From Hell
5. What’s Going On
6. Cannonball
7. When It Comes Down To It
8. We’re All Gonna Die
9. Barfly
10. Tear It Up

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ