Leaves’ Eyes – Sign Of The Dragonhead

Facebookrssmail

‘Sign Of The Dragonhead’ is de naam van het nieuwe album van Leaves’ Eyes. Het is het zevende album voor de Duits / Noorse band en het eerste album waarop de nieuwe zangeres te horen is. Oprichtster van de band Liv Kristine moest na 13 jaar de band in 2016 verlaten maar in hetzelfde jaar verscheen er al een EP ‘Fires In The North’ met nieuwe zangeres Elina Siirala. Op de EP stonden drie nummers van het album ‘King Of Kings’, een acoustisch nummer en een nieuwe song. Elina, die bekend is van EnkElination, wat later omgedoopt zou worden naar Angel Nation, gaf hiermee al direct aan dat we te maken hebben met een begenadigd zangeres.

Nu is er dan het eerste full album waarop ze haar kunsten kan laten horen . Het thema blijft ongewijzigd, er wordt verteld over veldslagen, de Noorse mythologie en vikings. De plaat start met het titelnummer en het is al direct raak. Het nummer ‘Like A Mountain’ is voor Elina, met haar klassiek geschoolde stem, schitterend gezongen. Gaandeweg de plaat vordert lijkt het toch wel of men goed naar Nightwish heeft geluisterd, die sinds de komst van Troy Donockley steeds meer sfeervollere muziek zijn gaan spelen.

Het neemt niet weg dat er op de nieuwe plaat weer een aantal nummers staan die tot het beste in het genre horen. ‘Riders On The Wind’ en ‘Shadows In The Night’ zijn zeker hitgevoelig . Het lijkt het tandem Alexander Krull en Thorsten Bauer geen enkele moeite te kosten om steeds weer pakkende songs te schrijven en te produceren. Liv Kristine zal natuurlijk bij de fans nooit vergeten worden, maar met Elina kan Leave’s Eyes zich met een gerust hart richten op de toekomst en hebben ze een top zangeres in huis gehaald. Het album ligt 12 januari in de winkel en is verkrijgbaar op cd en vinyl.

(85/100, AFM Records)

setlist :

01 Sign Of The Dragonhead
02 Across The Sea
03 Like A Mountain
04 Jomsborg
05 Völva
06 Riders On The Wind
07 Fairer Than The Sun
08 Shadows In The Night
09 Rulers Of Wind And Waves
10 Fires In The North

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ