Damnations Day – A World Awakens

Facebookrssmail

Sommige bands slagen er in om albums te maken waarvan de nummers op elkaar aansluiten. Je hoort dat de afzonderlijke nummers één geheel vormen en dat luistert prettig. Damnations Day, opgericht door Mark en Dean Kennedy, is het gelukt om zo’n kunstwerk af te leveren, ‘A World Awakens’. Het is een mooie mix van snelle, harde nummers en melancholische ballads geworden en het is absoluut geen straf om hem op repeat te zetten. ‘A World Awakens’ is het tweede album van de Australische formatie die een mengeling van melodische prog metal en power metal maakt met hier en daar een hint thrash metal.

De heren leverden in 2013 ‘Invisible, the Dead’ af, waarna ze een periode zijn gaan touren. Ze hebben als support act samengewerkt met gevestigde namen als Helloween en Nightwish. Maar ook als headliner lukte het ze om volle zalen te trekken. 2015 stond vervolgens in het teken van het schrijven van nieuw materiaal waarvan we nu het resultaat mogen gaan beluisteren. ‘Invisible, the Dead’ is in 2013 enorm goed ontvangen met de ene lovende recensie na de andere dus de verwachtingen voor ‘A World Awakens’ zijn hoog gespannen. Ik kan alvast verklappen dat ik verwacht dat de liefhebbers van Damnations Day niet teleurgesteld gaan worden. De invloeden van grootheden System of a Down, Iron Maiden en Metallica zijn terug te vinden in de tracks die met name gekenmerkt worden door een heel organisch samenspel van alle instrumenten en de fantastische stem van Mark Kennedy. De lyrics en songtitels zijn overwegend duister en melancholisch van aard, een mooi contrast met de dynamische muziek die juist vaak opzwepend is. Vanaf 24 maart kan je zelf gaan luisteren naar A World Awakens. Ik zou het doen als ik jou was. Het album zal met een livestream worden gelanceerd, veel luisterplezier gewenst!

(85/100, The Laser’s Edge)

Tracklist:
1. The Witness
2. Dissecting The Soul
3. Colours Of Darkness
4. I Pray
5. Into Black
6. To Begin Again
7. The Idol Counterfeit
8. A World Awakens
9. Diagnose

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ