Entrapment – Through Realms Unseen

Facebookrssmail

entrapment-coverEntrapment is death metal eenmans formatie uit Groningen van multi instrumentalist Michel Jonker. Na de debuut Full-length ‘The Obscurity Within…’ in 2012 verscheen in 2014 ‘Lamentations of the Flesh’. Hoewel Michel live een vaste line-up om zich heen heeft geformeerd is ook het derde album, met uitzondering van een vijftal gitaarsolo’s, een solo project van Michel. Op 25 november verschijnt de derde volledige schijf ‘Through Realms Unseen’ via Pulverised Records.

Het album opent met het nummer ‘Omission’, een lekker zwaar mid-tempo nummer met fijne, herkenbare gitaarriffs vooral in het refrein. ‘The Seeker’ opent voorzichtig en ontwikkelt zich naar een meer up-tempo nummer met fijne tempowisselingen en lekker rauwe vocalen. Het nummer is een vrij toegankelijk nummer, dit voor death metal begrippen, en vooral de refreinen blijven in je kop hangen. Toegankelijk is denk ik wel het woord dat betrekking heeft op dit album. Aan de ene kant bruut en hard en daarnaast toch ingrediënten die bijdrage aan de toegankelijkheid. De vaak simpele solo’s en de catchy refreinen maken de nummers herkenbaar en uitermate luisterbaar.

Opvallende nummers zijn ‘Dominant Paradigm’ en ‘Withering Souls’ waarbij naast het overwegende death metal ingrediënt met rollende gitaarriffs duidelijke doom invloeden hoorbaar zijn, of het death ‘n’ roll nummer ‘Isolated Condemnation’, een lekker up-tempo nummer pure death metal met populaire (geen vies woord in deze) punkachtige gitaarriffs. Titelnummer ‘Through Realms Unseen’ is ook weer zo’n nummer waar van alles in zit, heerlijk afwisselend. Ik kan door blijven gaan over de nummers die op dit album staan maar kan eigenlijk volstaan met een advies: ga deze plaat luisteren en je zult niet teleurgesteld zijn.

Entrapment heeft met ‘Through Realms Unseen’ een lekker afwisselende plaat gebracht, Michel durft te experimenteren en andere stijlen te implementeren in de death metal sound. Een plaat die je eigenlijk gewoon zou moeten aanschaffen.

(8,5/10, Pulverised Records)

Tracklist:

1. Omission 04:40
2. The Seeker 02:54
3. Static Convulsion 02:57
4. Ruination 03:08
5. Dominant Paradigm 04:30
6. Withering Souls 03:49
7. Isolated Condemnation 02:51
8. Through Realms Unseen 03:08
9. Hybrid Maelstrom 04:10
10. Discordant Response 03:38
11. Self Inflicted Malnutrition 03:24

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ