Liber Null – I – The Serpent

Facebookrssmail

liber-null-coverLiber Null is een black metal project met leden uit bands als Acherontas, Fides Inversa, Blut Aus Nord and Frostmoon Eclipse. Informatiever Liber Null is verder schaars, we moeten het doen met de namen van de bandleden: Psaalm – zang, Ades – gitaar, bas en Thorns achter de drums. De plaat, ‘I – The Serpent’, verschijnt op 25 november via Osmose Productions.

Het album opent met een duister intro ‘The Unrepenting Son’, een gesproken intro dat verhaalt over de begrafenis van God. De Engelse tekst klinkt apart en spannend door het onmiskenbare Duitse accent van de spreker, de zin:

“God is dead and God remains dead”

maakt duidelijk waar de heren hun inspiratie vandaan halen. Na het twee minuten durende intro barst het nummer los. Brute black metal op hoog tempo gespeeld met een incidentele break. Psaalm brengt een portie smerige vocalen en Thorns timmert er flink op los. Halverwege het nummer is de spreker weer kort terug en zorgt daarmee voor een ongewenste onderbreking van een verder vermakelijk nummer.

‘Below And Beyond’ is een van de hardere nummers en wordt gespeeld in een moordend tempo met verschillende breaks waarbij tempo compleet wegvalt en waardoor je nooit echt helemaal “in” het nummer komt. Het titelnummer ‘I – The Serpent’ is een van de kalmere nummers. Misschien zelfs een van de betere nummers, het alge tempo komt zowel de zang als het gitaarwerk ten goede. ‘Unholy Cosmogony’ lijkt bij aanvang op een black metal ballade, het nummer ontwikkeld zich als een lekkere up-tempo kraker.

Liber Null brengt een degelijke plaat uit op de leest van hun favorieten Marduk en Watain. Het niveau van deze bands wordt hier zeker niet gehaald maar ‘I – The Serpent’ is een plaat om zeker een keer te beluisteren.

(7,5/10, Osmose Productions)

Tracklisting:
1) The Unrepenting Son
2) Below And Beyond
3) I – The Serpent
4) Dereliction
5) Unholy Cosmogony
6) The Heretic’s Tongue

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ