Draugsól – Volaða Land

Facebookrssmail

coverDraugsól is een black metal band uit het IJslandse Reykjavik. De band bestaat uit drie leden waarvan de indentiteit inbekend is. In augustus 2016 verscheen de singel ‘Váboðans Vals’ in eigen beheer. De singel heeft indruk gemaakt en het volledige album ‘Volaða Land’ verscheen op 16 november via Signal Rex.

De debuutplaat ‘Volaða Land’ telt een intro en vijf nummers, nummers die allen op een eigen manier indruk maken. Draugsól weet een heerlijk eigen geluid neer te zetten en onderscheidt zich op een unieke manier van hun genre genoten. Heerlijke smerige vocalen, een bombastische volle sound, brute passages en klein gespeelde stukken.

Neem een nummer als ‘Formæling’, een nummer van bijna 9 minuten en een mooie volle bombastische sound met indrukwekkend gitaarspel en heerlijk smerige vocalen. Qua tekst kan ik er geen pepernoot van maken, de heren brengen de teksten in hun moerstaal wat iets mysterieus geeft. ‘Bót Eður Viðsjá Við illu Aðkasti’ is een wat steviger nummer met sterke drums en blastbeats die er mogen wezen, de tempowisselingen en tragere tussenstukken zijn eb=ven verassend als sterk.

‘Váboðans Vals’ is het nummer dat eerder als singel verscheen en is wederom een sterk nummer maar Draugsól heeft met ‘Holdleysa’ het beste voor het laatst bewaard. Het nummer komt rustig op gang maar versnelt plots, de gitaar valt op in de snelle stukken alsmede de schreeuwerige vocalen. Een hoofdrol hier voor de drummer die ook in het rustige deel up-tempo door knalt. Een heerlijke afsluiter.

Draugsól brengt met Volaða Land een heerlijke debuutplaat, luisteren die zooi!

(8/10, Signal Rex)

Tracklist:
1. Volaða Land
2. Formæling
3. Bót Eður Viðsjá Við illu Aðkasti
4. Spáfarir Og Útisetur
5. Váboðans Vals
6. Holdleysa

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ