Death Alley – Live at Roadburn

Facebookrssmail

Death Alley dankt haar bekendheid vooral aan haar energieke liveshows. Menige zaal of feesttent is afgebroken tijdens de high energy rock ’n roll shows van het Amsterdamse kwartet. Het laatste wapenfeit van Death Alley is de zeer geslaagde Lemmy Kilmister tribute tour ‘Lemmy Lives’ waarmee de band samen met een keur aan Nederlandse rockers hét rock ’n roll icoon eer aandeden. In haar nog jonge bestaan stond de band al twee keer op het legendarische Roadburn festival in Tilburg. Op de uitvoering in 2016 was de band zo tevreden dat ze besloot deze op een live album uit te brengen.

Rockliefhebbers mogen de mannen van Death Alley op hun blote knietjes bedanken voor deze beslissing. Wat een fantastische plaat is het geworden! Klinkt ‘It’s On’ nog als een klassiek Death Alley nummer, als in Motörhead meets Hawkwind. Vanaf het instrumentale ‘666666’ gaat de band helemaal los in majestueuze spacerock jams waarin meestergitarist Oeds en bassist Dennis de muzikale hoofdrollen opeisen. Het heerlijk groovende ‘Feed the Lions’ dat voortgestuwd wordt door een donderende basriff is fantastisch,  mede door Douwe’s duistere vocalen. De 22 minuten durende spacerock trip van ‘Supernatural Predator’ is het glorieuze hoogtepunt van deze hoogmis van de rock ’n roll. Van prachtige gitaarmotieven tot donderende speedrock naar hypnotiserende spacerock jams. ‘Supernatural Predator’ meandert van het ene naar het andere magische hoogtepunt en verveelt geen moment.

Je hebt bij het beluisteren van ‘Live At Roadburn’ het gevoel dat je bovenop de actie zit. Toch klinkt het album fantastisch, ook thuis op de bank met je koptelefoon op je hoofd (90/100).

‘Live At Roadburn’ wordt op 24 februari uitgebracht door Suburban & Tee Pee Music.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ