Laatste keer Merauder in Baroeg

Facebookrssmail

20 jaar geleden tijdens de eerste Europese tour werd de Baroeg in Rotterdam ook bezocht door de grondleggers van de metalcore en nu 20 jaar later tijdens hun allerlaatste Europese rondgang zijn ze weer terug in de Baroeg. Merauder, met alleen nog originele zanger Jorge Rosado in de gelederen komen nog een allerlaatste keer de boel op stelten zetten. In de toekomst gaat Jorge verder met een nieuwe band, namelijk Akani. Op dit Live Hard or Die fest, hebben ze nog 6 andere bands aan de bill toegevoegd om er een gezellig allerlaatste Europese optreden van te maken.

Om even na half vier in de middag is het de eer aan None Shall Fall uit Haarlem om dit festival op gang te knallen, helaas in een nog slecht gevulde Baroeg. De band doet zijn best om het publiek in hun energieke optreden mee te krijgen, maar dit lukt ze niet helemaal daar het publiek nog lekker rustig chillend van een drankje staat te genieten.

Na None Shall Fall is het de beurt aan Brothers in Blood om hun hardcore ten gehore te brengen, muzikaal hebben ze wel wat weg van de New Yorkse grootheden Sick of it All en Madball. Deze in Den Haag woonachtige Bulgaren laten dit hele optreden filmen en tijdens het laatste nummer waarvoor er een videoclip wordt gemaakt zijn er ook 2 gasten op het podium. Een extra gitarist en een extra zanger (Victor Weise van Warborn Waste). Het aanwezige publiek is hier toch wat meer aan het meebewegen en dansen dan tijdens de eerste band.

Volgende band op het programma is het uit Amsterdam afkomstige Bring on the Bloodshed, de mix van metal en hardcore van deze band bracht het al wat drukker wordende publiek wat meer aan het bewegen. Er werd een mooie mix van oude en nieuwe nummers gespeeld en band en publiek vermaakten zich prima tijdens het iets te korte half uurtje dat ze mochten spelen, wat wel te begrijpen is als er 7 bands op het programma staan.

For I am King is de volgende band die hun kunsten mogen vertonen op dit tot dusverre vermakelijke dagje aan metalcore verwante feestje, deze Amsterdamse band is hier om hun debuutplaat ‘Deamons’ te promoten en dat doen ze met veel plezier en inzet. Tijdens het half uur worden nummers van het debuut afgewisseld met nummers van hun EP ‘Revengeance’, waarbij nog even speciale aandacht voor zangeres / brulbeest Alma die toch wel de blikvanger van deze geweldige band is en er nog even boven uitsteekt.

Nu is het de beurt aan Billy the Kid uit Costa Rica om hun hardcore / hiphop ten gehore te brengen, toch wel een beetje de vreemde eend in de bijt op deze dag waar toch vooral de stevigere mix van metal en hardcore wordt gespeeld door alle bands. Maar deze 5-mans formatie stelt niet teleur en band en publiek maken er een gezellig feestje van.

Na deze ietwat aparte hardcore is het tijd voor Brothers in Arms uit Hamburg, Duitsland om hun hardcore te laten horen. Ze spelen nummers afkomstig van hun 2 platen met de agressie van bands als Terror, Madball en Agnostic Front. Zanger Andrew is constant bezig om het publiek nog fanatieker los te gaan en om het voor het podium een slagveld te laten worden, maar dat lukt toch niet helemaal.

Het publiek dat schijnbaar toch op de band van de dag aan het wachten is, gaat meteen los wanneer Merauder de eerste tonen inzet van het eerste nummer ‘Time Ends’ van de debuutplaat ‘Master Killer’. Zoals eerder vermeldt is dit het slotoptreden van de allerlaatste Europese tour van de band en wordt de debuutplaat in zijn geheel gespeeld. Ondanks dat zanger Jorge met een compleet andere band speelt dan 20 jaar geleden staan de nummers nog steeds als een huis. Na krap 45 minuten besluit de band het optreden met de 2 beste nummers ‘Master Killer’ en ‘Life is Pain’, uit volle borst meegebruld door het aanwezige publiek. Bij deze nog even een bedankje naar de organisatie voor het bijeenbrengen van deze 7 bands het was een geslaagd feestje.

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ