Sepultura – Machine Messiah

Facebookrssmail

sepultura-machine-messiah-artworkEen nieuwe plaat van Sepultura, dan is het altijd weer afwachten wat je voorgeschoteld krijgt. De Braziliaanse band werd opgericht in 1984 en in de begin periode was het vooral death metal georiënteerde muziek dat ze ons brachten. Vanaf het album ‘Arise’ uit 1991 werd er een meer thrash / groove stijl gespeeld en brak de band definitief door met als uitschieter de plaat ‘Roots’ uit 1996. Verschillende line-up wisselingen volgden en Sepultura ging uiteindelijk door zonder de broertjes Cavalera en bracht verscheidene albums met wisselend succes. In 2013 verscheen de laatste langspeler ‘The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart’, een plaat die weer meer neigde naar death metal met de traditionele groove invloeden. Op 13 januari 2017 verschijnt de 14de langspeler ‘Machine Messiah’ via Nuclear Blast Records.

Het album opent met de titelsong ‘Machine Messiah’, een trage song met melodieus gitaarwerk en solo’s. Sterke vocalen van Derrick Green die in het eerste deel “clean” zingt en wanneer het tempo iets oploopt zijn rauwe vocalen laat horen. De opener klinkt verrassend sterk en wekt de nieuwsgierigheid op naar de rest van de nummers. ‘I Am The Enemy’ is een snel nummer met simpele riffs, fijne breaks en groovende stukken en daarmee een typerend Sepultura nummer.

Wat duidelijk wordt is dat Sepultura teruggrijpt naar de groovende thrash metal die de band het meeste succes hebben opgeleverd. Nummers als ‘Alethea’, het instrumentale ‘Iceberg Dances’ en ‘Resistant Parasites’ hebben melodieus gitaarwerk, lekkere thrash riffs en strak drumwerk van jongeling Eloy Cassagrande. Het meest verrassende nummer is ‘Sworn Oath’. Een mid-tempo nummer, met een heerlijke muzikale inbreng en fijne agressieve vocalen van Derek.

Sepultura heeft met ‘Machine Messiah’ een heerlijk stuk groovende thrash metal gebracht, een verrassend en vernieuwend album dat in geen platenkast ontbreken mag.

(8,5/10, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Machine Messiah 05:54
2. I Am the Enemy 02:27
3. Phantom Self 05:30
4. Alethea 04:31
5. Iceberg Dances 04:41
6. Sworn Oath 06:09
7. Resistant Parasites 04:58
8. Silent Violence 03:46
9. Vandals Nest 02:47
10. Cyber God 05:22

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ