Vader – The Empire

Facebookrssmail

vader-the-empire-artworkHier is dan het volledige nieuwe album, na een lekker makertje in de vorm van de ep ‘Iron Times’, waarop al twee nummers van het nieuwe album ‘The Empire’ te vinden waren. Dit is inmiddels het dertiende studio album van deze Poolse death metal veteranen, en staat weer bol van de brute en beukende death metal waar Vader zo goed in is.

‘Angels of Steel’ opent meteen furieus zoals we van Vader wel gewend zijn, met de meteen herkenbare brute zang van Peter. Het nummer gaat in de hoogste versnelling, en laat ook wel wat thrash invloeden horen. ‘Tempest’ knalt meteen door zonder genade en klinkt ook weer erg lekker. Het navolgende ‘Prayer to the God of War’ kennen we al van de ‘Iron Times’ ep en is een heavy, beukend nummer met gierende gitaar solo’s. Bij het navolgende ‘Iron Reign’ wordt even wat gas teruggenomen en is eigenlijk een meer traditioneel heavy metal nummer, wat het album wat afwisselender maakt. Het nummer ‘Gravity’ gaat vervolgens weer lekker los op een lekker hoog tempo, een nummer wat het zeker live goed zal doen!

Het nieuwe album is toch wel iets verschillend met het voorgaande werk, maar zeker wel onmiskenbaar Vader. Geen lange nummers op deze plaat, waar ze toch ook wel erg goed in zijn, zoals ‘When the Sun Drowns in Dark’ bijvoorbeeld, wat een topnummer is. Ook minder blastbeats dan op voorgaande albums, ‘Genocidius’ en ‘Army-Geddon’ zijn de enige nummers op deze plaat en knallen genadeloos lekker door in de bekende Vader stijl. ‘Feel My Pain’ houdt het gas er ook nog goed op, ook zijn er weer wat meer thrash invloeden hierbij te horen. Ook ‘Parabellum’ kennen we van de ‘Iron Times’ ep en stelt niet teleur, een thrashy nummer in de hoogste versnelling, volop beukende drums en gierend gitaarwerk met de bekende doodsrochel van Peter, die met z’n stem toch wel een stempel drukt op de sound van Vader. ‘Send Me Back to Hell’ is een wat trager, heavy beukend nummer wat het album op waardige wijze afsluit.

Wederom een geweldige plaat van Vader, die niet teleur stelt en doet wat er verwacht wordt, met de nodige subtiele afwisselingen erin verwerkt. Vader bewijst weer waarom ze tot de top van de huidige death metal scene behoren, en kan bijna wel worden gezien als een soort Motorhead van de death metal. Het is helaas met een speeltijd van iets meer dan een half uur kort, maar wel puur genieten!

(8,5/10, Nuclear Blast)

Tracklist;
• Angels of Steel
• Tempest
• Prayer to the God of War
• Iron Reign
• No Gravity
• Genocidius
• The Army-Geddon
• Feel My Pain
• Parabellum
• Send Me Back to Hell

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ