Below The Sun – Alien World

Facebookrssmail

Below The Sun is een uit het Russische Krasnojarsk komende progressieve doom metal band. De band is oorspronkelijk opgericht in 2012 als Sólvindur, een side project van leden van de band Late-Night Visitor, en veranderde datzelfde jaar naar de huidige naam. In 2015 verscheen het debuut album ‘Envoy’ en nu twee later verscheen op 26 mei de opvolger ‘Alien World’ via het Zweedse label Temple of Torturous.

Sferische symphonische tonen openen het eerste nummer ‘Blind Ocean’ voordat de gitaar een sterke doomriff inleidt. De rauwe, schreeuwerige vocalen brengen even onrust totdat we weer tot kalmte gemaand worden door het akoestische gitaarspel. Een grotendeels instrumentaal nummer waarbij het gitaarspel een belangrijke rol vervuld. Het sludge achtige ‘Mirrors’ opent met brullende vocalen gebracht door drummer Void en gitarist Quasar, het sterke drumwerk geeft een extra dimensie aan het verder redelijk vlakke nummer. ook in dit nummer komt het melodieuze gitaarwerk /solo weer ruimschoots aan bod.

Lekkere zware riffs in nummers als ‘Giant Monologue’ en ‘Release’ in het doom concept waar toch steeds weer ruimte is voor knap en melodieus gitaarspel. Het nummer ‘Release’ kent naast de harsh vocals ook clean gezongen stukken, de afwisseling is mooi en past perfect in het gekozen concept. Ook ‘Black Wave’ is zo’n nummer waar alles in zit, dromerige clean vocalen waar dan ineens een denderende zware riff voorbij komt en er weer bruut en rauw gezongen wordt. Below The Sun sluit af met het nummer ‘In Memories’, een meeslepend stukje muziek en een mooi eind.

Below The Sun heeft met ‘Alien World’ een lekker afwisselend album gebracht. De zware doom met het melodieuze gitaarwerk zijn meer dan goed te verteren en verdienen een luisterbeurt van iedere liefhebber van het genre.

(80/100, Temple of Torturous)

Tracklist:
1. Blind Ocean
2. Mirrors
3. Giant Monologue
4. Dawn for Nobody
5. Release
6. Dried Shadows
7. Black Wave
8. In Memories

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ